Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.08.2014 13:10 - ЗАЩИТА ОТ ЕНЕРГИЙНИ ВАМПИРИ
Автор: vlajniochi Категория: Други   
Прочетен: 11127 Коментари: 5 Гласове:
53


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Какво представлява енергийния вампиризъм?

С този термин обозначаваме всеки нерегламентиран и несъобразен с личната воля енергообмен, при който единия индивид е в доминантна позиция, спрямо другия. Съществуват няколко разновидности на енергиен вампиризъм, като най- разпространената е несъзнателната форма. Той може да има израз както на сексуална основа, така и на емоционална. Един енергиен вампир, обикновено е конфликтна личност, или е човек който обича да бъде съжаляван. И в двата случая той стимулира определени емоции у жертвата, като по този начин я кара спонтанно да освободи големи количества енергия, които той усвоява. Именно силната емоция сваля енергийните защити и това благоприятства процеса на освобождаване на енергия. Често в действителността енергиен вампиризъм се наблюдава в семейства, където има възрастен или болнав човек, който съжителства с малко дете. В случая детето става донор на жизнена енергия, но не може да се твърди, че то съзнателно е атакувано, а по скоро става въпрос за нещо подобно, на изравняване на "осмотичното" налягане. В резултат на този процес, енергията която е в по- голямо количество при малкото дете, се усвоява от полето на възрастния и по този начин той става жизнен и енергичен, а детето обратно - може да придобие болнав вид. Този механизъм на енергообмен е бил познат още на древните гърци, които са го прилагали като лечебна терапия.

image

Другия, нерядко срещан папоследък вид енергиен вампиризъм, е осъзнатия такъв. Той е присъщ за онези персонажи, на които им стига да задоволяват низките си страсти по този начин. Те съвсем целенасочено подбират "жертвите" си с оглед на количеството енергия, което могат да усвоят от тях. При неосъзнатия вампиризъм, жертвата се чувства отпаднала, губи жизнеността си; по- редки са случаите когато пада кръвното налягане. При по- продължителен контакт човек става болнав, апатичен, нерядко се стига до сериозни анемични състояния и др. Обекта на съзнателно вмешателство чувства неразположение в областта на стомаха и слънчевия сплит, главоболие, рязко спадане на жизнеността. В режим ясновидство енергийния вампиризъм се вижда, като ясно изразена патологична връзка на ниво 3-та чакра. В самата чакра, могат да присъстват тъмнооцветени, мътни вихри. При проверка със свещ винаги се открива аномалия (пращене, неспокойно горене и издължаване на пламъка) на ниво 3та чакра (областта слънчев сплит- пъп). 
 

image

Как да разпознаем енергийния вампир и да се защитим от него?

Психоенергийни вампири, живеещи за сметка на вашата енергия, се срещат доста често. Как да се запазите от тях, как да разберете, че нещо се е включило към източника на вашия живот? Да направите това е много лесно, без никакви специални средства. Достатъчно е да се вслушвате в състоянието на организма и самочувствието, да наблюдавате как се е променило вашето настроение и готовност да направите нещо, без значение колко голям е вашия запас. 
Постарайте се да разберете, какви са причините, които са ви довели до дискомфорт, до "пробиване", до загуба на сили. Ако те не са очевидни, а вашата интуиция мълчи и съзнанието не ви подсказва с нищо, спомнете си какво сте правили непосредствено преди да почувствате загуба на сили, с кого сте общували, какъв емоционален спомен е остана у вас след това общуване. Помислете отнася ли се причината за загуба на енергия към вътрешни фактори, ако тя е станала под влияние на вашите собствени мисли, чувства, настроения, или към външни фактори - конкретни лица, стремящи се да ви повлияят? Ако вие се спрете на някой човек, преди да го запишете в графа "вампири", поровете в паметта си: какво сте чувствали след контакт с него при предишни срещи. И ако сте убедени, че на вас ви действа психоенергиен вампир, опитайте да се защитите с един от следващите методи. 
 

 

ПОСТРОЯВАНЕ НА ЕНЕРГИЕН ЩИТ 

Този ефективен метод се препоръчва от болшинството окултни учения и системи. Ако човек е уверен във вампирическо въздействие над него, трябва мислено да обкръжи себе си с тънък енергиен щит или екран. Това може да бъде полусфера, сфера, кръг, стена от различен цвят - златист, сребрист, син, зелен червен или лилав. Колкото по-ярко е въображението, колкото по-спокойни и уверени сте в момента на нападението, толкова по-ефективен ще бъде резултата. Затова за укрепване на вътрешните сили се препоръчва и едновременна да се обърнете с молитва към Бога, да помолите за помощ ангела-хранител или вашия духовен учител. 
 

image

НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СТРАХУВАТЕ ОТ ЗЛОТО

Преди всичко вампирическото или черно-магьосническото въздействие достига целта си за това, че хората се отнасят към вампирите и магьосниците със суеверие и страх, преувеличават техните реални възможности и сили. И тогава във въображението изникват огромни и страховити лошотии. В този случай е необходимо да се направи точно обратното - да намалите в собственото си съзнание размерите на плашещия ви образ, да намалите неговата значимост. Опитайте се да си представите, че въздействащото на вас лице е джудже, а вие в сравнение с него сте истински гигант, на когото то с нищо не може да навреди. Повтаряйте това упражнение при всяка среща с врага, в минутите, когато мислите за отношенията си с него, за да можете да затвърдите в съзнанието си новото съотношение на силите. 

СТУДОТЕРАПИЯ

Да предположим, че похитителят на вашата енергия действа с досадна активност, постоянно ви се жалва от своята съдба, проблеми и болести, но не прави абсолютно нищо, за да поправи това положение. Тогава най-доброто средство за защита от неговия опит да реши собствените си проблеми за сметка на вашата енергия се явява студотерапията."Съветваме ви да се отнасяте хладно към хората с болно излъчване" - казват специалистите по психоенергийна защита. Не жестоко или равнодушно, а студено. След такава промяна, вашите взаимоотношения с енергийния вампир ще се влошат и ще се стигне до прекъсване. Трябва само да повярвате, че това е най-добрия изход и за двамата. Вие ще бъдете защитен, а вампира ще се окаже принуден да се научи да добива енергия по нормален начин. 
 

 

ОБРАЗНА ЗАЩИТА 

Този метод е близък до метода за построяване на щит, но се отличава с това,че в качество на защитен образ не избирате просто сфера с определен цвят, а някакъв духовен символ. Защитавайки се, мислено си представете символа и окръжете с него себе си , приемете формата на този образ. Това може да бъде например пентаграма - звезда с пет върха, напомняща изправен човек с разтворени в страни ръце и широка разкрачени крака. Можете да си представите и огнен православен кръст или икона, която ви оказва особено емоционално въздействие. Както и с пентаграмата, трябва да визуализирате себе си вътре в избрания от вас защитен символ. 

КРЪГОВА ЗАЩИТА

Лесен метод: мислено окръжете себе си или друг човек, на когото оказвате помощ с енергиен кръг от сребрист или златист цвят, очистителната сила на когото не позволява на силите на злото да се приближат към вас. Трябва само да имате предвид, че защитната сила на магическия кръг зависи от това, колко енергия и вяра в негово действие сте вложили в създаването му.




Гласувай:
53



1. adassa - Много хора подценяват това, но е...
06.08.2014 15:13
Много хора подценяват това, но енергията около нас има наистина голямо влияние на живота ни и случващото се с нас и близките ни. Щастието е в главите ни, но при неправилно настройване на енегрията от самите нас, колкото и странно да звучи това, и без дори наше знание, нещато стават по-зле
цитирай
2. whitelight1 - поста е доста интересен, харесва ...
06.08.2014 16:05
поста е доста интересен, харесва ми.
цитирай
3. freeoldmen - Невероятен ужас!!!
06.08.2014 17:35
Та казвате, тези вампири пият енергия.
А възможно ли е да пият и друго?
Защото имам следният голям проблем- все зареждам хладилника с мастика, а тя все свършва!!
Да не би съседа Пешо да е от Тях???
цитирай
4. анонимен - 10+++ от мене за хубавият пост.
06.08.2014 20:56
10+++ от мене за хубавият пост.
цитирай
5. irina1988 - Браво за поста! Познавам такива ...
11.08.2014 01:27
Браво за поста! Познавам такива хора, пълен ад е да се общува с тях. Най-добре е напълно да се отбягват.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vlajniochi
Категория: Други
Прочетен: 839265
Постинги: 129
Коментари: 545
Гласове: 5244
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031