Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2018 18:36 - ДЕКЛАРАЦИЯ В ПОДКРЕПА НА НИКОЛАЙ КОЛЕВ-БОСИЯ
Автор: bosia Категория: Други   
Прочетен: 1945 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Български мюсюлмани предприеха действия срещу гладната смърт на Босия 19.08.2018 6
Подкрепяни от известни българи, сред които и бившият служебен премиер Ренета Инджова, представителите на мюсюлманската общност изпратиха Апел до посолствата на страните-членки на ЕС и декларираха готовност за щафетна гладна стачка

Апел до всички посолства на страните-членки от Европейския съюз под мотото „Не на смъртта, не на корупцията! Живот за правозащитника, европейски гражданин Николай Колев“ е изпратил Инициативен комитет, състоящ се от 17 души български мюсюлмани. Той е председателстван от известния по времето на Тодор Живков десидент и защитник на правата на човека Ибрахим Куруджу (Рунтов), а в подкрепа на инициативата на българските мюсюлмани да бъде защитен животът на Николай Колев-Босия и планираните от тях действия са се обявили още десетина известни българи, сред които бившият служебен премиер Ренета Инджова, живеещият във Франция борец срещу комунизма и преминал през българските затвори по времето на тоталитаризма Петър Бояджиев, бившият полицейски комисар Стойчо Стойчевски, полк. Кунчо Кунев, бившият посланик в Сирия Радион Попов, както и ромски и помашки лидери.Поради значимостта на проблема медията ни публикува пълния текст на апела, който освен до посланиците на ЕС е разпространен и до медиите в България и Турция:„Ние не се намесваме в този спор между правителството и г-н Колев, както и не изискваме от вас да се намесвате. Единственото наше искане е в кадъра на ценностите на ЕС в хуманен план да съдействате за гарантиране живота на г-н Колев като един европейски гражданин“, пише в апела на Инициативния комитет. В него се заявява, че ако до дни случаят не намери своето демократично и справедливо решение и животът на Николай Колев-Босия продължава да бъде застрашен, членовете на комитета и подкрепящите го известни българи ще започнат щафетна гладна стачка.

„НЕ НА СМЪРТТА, НЕ НА КОРУПЦИЯТА! ЖИВОТ ЗА
ПРАВОЗАЩИТНИКА ЕВРОПЕЙСКИ ГРАЖДАНИН НИКОЛАЙ КОЛЕВ“

„Мотивите, които ни доведоха да се обърнем към Вас са от изключително хуманитарно естествo и в никакъв случай политически. Поради това и очакванията ни от Вас са да реагирате в рамките на хуманитарната страна на проблема.

Ние сме част от мюсюлманската общност в България български граждани и по силата на договора от Маастрихт европейски граждани.

Европейският съюз, към който принадлежи страната ни, е основан на ценности. Една от тези ценности е човешкият живот – неговото гарантиране и осигуряване на сигурността му.

Г-н Николай Колев е дългогодишен правозащитник още от времето на открития комунистически режим в България. Сега се стигна до една конфронтация между него и българското правителство, която заплашва да завърши с неговата смърт.

Ние не се намесваме в този спор между правителството и г-н Колев. Единственото наше изискване е в кадъра на ценностите на ЕС в хуманитарен план да бъде гарантиран животът на г-н Колев като един ЕВРОПЕЙСКИ ГРАЖДАНИН.

Що се отнася до конкретния случай на корупция, който е повод за действията на г-н Колев, ние нямаме съмнение, че данните, от които той изхожда, са достоверни. За нас компас в тези оценки е ЕВРОСТАТ, чиито резултати са публични и според нас най-близко до реалността. Изхождайки от тях е очевидно, че конкретният случай, визиран от г-н Колев, е само част от грозната картина на действителността в България. В България властта търгува с всичко, включително и с даването на българско гражданство. Отчитайки това, ние много добре осъзнаваме, че с евентуалната оставка на министъра на транспорта проблемът няма да бъде решен, както и показаха изминалите 11 години, през които България е в състояние на мониторинг от Европейската комисия. Очевидно проблемът е много по-голям и не от времето, когато това правителство е поело отговорността за управлението на страната, а много преди това…

През осемдесетте години на миналия век, в най-трудните за мюсюлманите в България години, християнинът г-н Колев, заедно с други християни, защити достойнството на мюсюлманите в България с риск за живота си. Претърпя арести, заплахи, но не се огъна пред национал-комунистическата власт. Това ние няма да забравим. И нещо още по-важно – ние ще се борим винаги за взаимното уважение с християните срещу всякакви форми на национализъм или верски фанатизъм.

В подкрепа на казаното по-горе ние вземахме решение, ако до дни случаят не намери своето демократично и справедливо решение и животът на г-н Колев продължи да бъде застрашен, ще започнем серия от щафетни гладни стачки в страната и извън нея под надслов „НЕ НА СМЪРТТА. ЖИВОТ ЗА ПРАВОЗАЩИТНИКА, ЕВРОПЕЙСКИ ГРАЖДАНИН НИКОЛАЙ КОЛЕВ“. Запазваме си, разбира се, правото и на други действия в рамките на закона, твърдо решени да не допуснем смъртта да тържествува над ценността на ЕС – ЖИВОТ.

Оставаме да вярваме, че така провъзгласената ценност е реално приета и от българското правителство, а не лицемерна, в което ни обвиняват всички националисти и популисти и че със съвместни усилия ще успеем да гарантираме живот за г-н КОЛЕВ“.

Инициативна група от мюсюлмани – български граждани




Гласувай:
4



1. attila - Разкарай Милиционера от УБО ( НСО ) Николай Марков !
19.08.2018 19:50
Коле

Разкарай Милиционера от УБО ( НСО ) Николай Марков !

Осира Пейзажа Около Теб и те Дискредитира ТОТАЛНО ?

Прати го да Протестира Заедно с Другата Милиционерска КУРВА от ДАНС Росен Миленов !

h-t-t-p-s://d-o-g-o-v-o-r-a-t.c-o-m/referendum-za/

Мъжката Проститутка от ГДБОП и ДАНС Росен Миленов Протестира Пред Парламента, Иска Референдум за Съдене на Политиците !

Ебах я в Държавата, След Като и Милиционерските КУРВИ Станаха Десиденти !

Спасението на БЪЛГАРИЯ е Прочистване Комунисти и Милиционери на ГЕНЕТИЧНО Ниво !

Член на ДС - ИЗБИВА се Семейството, Отнема се Имуществото !

Член на БКП - ИЗБИВА се Семейството, Отнема се Имуществото !

Член на МВР - ИЗБИВА се Семейството, Отнема се Имуществото !

Член на ДАНС - ИЗБИВА се Семейството, Отнема се Имуществото !

ДА СЕ ЗНАЕ !

Комуниста Няма Майка и Баща, Род и Родина.

Комуниста е Интернационалист, Тоест Копеле и Ражда Копелета.

Комунисти, Деца на Комунисти, Внуци на Комунисти-САМО ДО СТЕНАТА !

Милиционери, Деца на Милиционери, Внуци на Милиционери-САМО ПОД ЗЕМЯТА !

КАЗАХ !

w-w-w.b-u-l-g-a-r-y-a.g-a/c-o-m-m-u-n-i-s-m.h-t-m-l
цитирай
2. radostinalassa - Помаците са истински българи
19.08.2018 21:47
И генетично , и по всичко друго. Планинарите са си планинари. Имат и дух, и съвест.Засрамиха ни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11736669
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031