Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2018 08:05 - КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ПАДАНЕТО НА ДЕЦАТА В МОРЕТО-нима пак е комплексна вината?!
Автор: sekirata Категория: Други   
Прочетен: 250 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 19.08.2018 17:19


Някой, някога да е чул български чиновник да е виновен за нещо?

Глупавият често си уговаря среща с Опасността.
Тя обикновено я отклонява със снизхождение. 
Но, реши ли да дойде на срещата, 
инициаторът не се връща от нея.

Вълноломът, всъщност е едно прекрасно място.
Любимо за рибари, разхождащи се човеци, влюбени и самоубийци.
Но, той принадлежи и на тях и на морето, и както и самото море понякога е опасен.
Не се изисква чак толкова сложност да прецениш, кога е опасен и кога е красив. Не повече, отколкото, дали да пресечеш булеварда, който води към него, или да изчакаш да преминат колите/вълните.

"И какво - трябва ли допълнителна сигнализация за да не се пресича булеварда? НЕ! "

Как не !?!!?
А за какво са пешеходните пътеки и светофарите!??!?

,,За мнозинството български граждани държавата произлиза от глагола държа: -Дръжте държавата за всичко ! Ние държим да я уверим,че тя е длъжна да ни поддържа ! "
Д. Подвързачов "

Жалко за децата. Това е много рискова възраст - те самите се смятат за възрастни и не приемат наставления от никого, дори и от родителите си. И родителите нямат вина, просто нещастен случай. Бог така е решил.

Какъв пазач при такова вълнение? Само след 5 минутки ще мокър до костите.

Проблемът е че дори хората израснали покрай морето, са забравили едно основно правило - морето трябва да се уважава. Да, носи много емоции, но също така и много скръб. Не трябва да се правят шегички със силата и яростта на водата, това води до нещастия.

 Там всеки може да бъде пометен от вълна, не само деца. Въобще не е обезопасено.

само за 30 г. нивото на обществото е паднало драстично. Вече трябва да се обяснява бавно и полека, с думи прости, че небето е синьо и че водата е мокра.

Дотам ни докараха. Карат като луди по пътищата, устройват си гонки, бащите им нехаят, псуват в училище, майките ги защитават, обвинявайки учителите, ежедневно ни лъжат по телевизиите, ние им "вярваме", избираме уж да ни управляват, а те идват доволно на власт с мазни усти само да за грабят, крадат и уреждат родата до девето коляно. И т.н.

……лично аз не съм видял нито една предупредителна табела на вълнолом.

...Ей така, можеха да отделят от онези за камери по пътищата, за които потрошиха едни пари и решиха после да махат. По вълноломи с тетраподи и при 0 бала вълнение може се потроши човек.

Ако бяха чужденци до дни щяха да наковат -Keep of bteakwater, keep of rocks..
Жалко за децата.

Селфи манията не прощава...! Що народ се изпотрепа, за да си прави снимки по красиви и опасни места, че да ги споделя с хора, които не познава...!

То при 3-4 бала има осезаема разлика в сравнение с 1-2 бала, а камо ли при пет. Последната мисъл в такива моменти е да идеш на вълнолома да те плиска водица.

Е сега пък, заради 5 бала вълнение ще разваляте вечерното пиене на биричка на родителите - недейте така... Биричката и цигарките са по-важни за някои хора, отколкото сигурността на децата им.

освен закърнелите инстинкти за самосъхранение, благодарение на безотговорноста на цялото ни общество!

Днешните деца не са научени какво трябва да направят и какво не трябва!Какво може - и какво -НЕ!

Между другото децата не са били много малки, но така не разбрахме къде са били в този момент родителите? в много случаи родителите нямат опция да осигурят постоянен контрол на децата си.

 Какво трябва да има човек в междуушието си, за да влезе в морето при червен флаг?

трябва да има юридическо понятие "много тъп" но не виждам защо обществото да е длъжно да полага специални грижи за такива индивиди. Те само замърсяват генетичното ни наследство.


Очевидно нещатен случаи. Дали ще ходят по вълнолома или по ръба на покрив или в насрещното платно няма значение...и очевидно не може всичко да се предвиди.
Родителите вече са получили най-голямото възможно наказание. Заслужават единствено съчувствие, а който мисли, че с неговите деца не може нищо лошо да се случи е или глупак или тиранин.

Варна- пристаницето 17 август 2018 жертва две деца 13 и 14 годишно -вълна ги съборила,правят си селфи на вълнолома при бурно море 5 бала,сами без родители ?!

Четирима човека се удавиха в Бургаско за три дни и три деца се удавих акрай Дуранкулак,за катастрофите по улиците да не говорим.


ВСИЧКО Е ПЪЛНО БЕЗХАБЕРИЕ НА НАРОД И ВЛАСТ!

БЪЛГАРИТЕ САМИ СЕ ДОВЪРШВАМЕ,СВЪРШВАМЕ!



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sekirata
Категория: Поезия
Прочетен: 5311786
Постинги: 6085
Коментари: 3244
Гласове: 28821
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930