Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2019 22:38 - СЕГА Е МОМЕНТА БОКО ДА ВЗЕМЕ МЕРКЕЛ ИЛИ ТЕРЕЗА МЕЙ ЗА ЖЕНА,ЗАЩОТО ЗА АНГЛИЙСКАТА КРАЛИЦА ЩЕ МУ Е ПО ТРУДНО,И СМЕ ГОТОВИ!
Автор: sekirata Категория: История   
Прочетен: 1184 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 27.01.2019 23:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Увлечението на Иван Асен Втори ни превръща от страна на три морета в страна на едно море !  Заради фаталното влюбване на Иван Александър падаме под петвековното турско робство!

image

........................................................................................................................................

ЗАРАДИ ЖЕНИ ГУБИМ ДВЕ МОРЕТА И ПАДАМЕ ПОД ТУРСКО РОБСТВО

ТА ТАКА С ПОЛОВИН ГОЛЯМА ГЛАВА.....КАТО НЕ Я СЛУША -голямата де

image

Как и защо заради фаталните влюбвания на Иван Асен втори и Иван Александър се предаваме почти без бой на турците?!

България губи две трети от териториите си заради влюбването на Иван Асен втори в грешната жена.Заради фаталната връзка на Иван Александър с еврейката Сара първо губим 80% от земите си след което падаме под петвековното турско робство.

 

image


Влюбванията на двамата царе причиняват огромни нещастия на България.

Според мен нищо чудно защо и сега българските мъже ,особено политиците …

не могат да оправят България. По принцип Иван Асен втори е един от най способните ни български владетели, успява да възстанови много от загубените ни територии и при него страната ни се е простирала на три морета.Но се влюбва фатално и оставя съпругата си унгарската принцеса Ана Мария от която има четири деца, за да му роди Ирина-дъщерята на епирският деспод три деца.

И бившата и настоящата съпруга имат логични претенции към трона.Следват враждуване на болярски партии около двамата му синове ,които все още са малолетни.Като борбата приключва с отравянето на седем годишният му син от брака му с унгарската принцеса.ВлИза се в дълга гражданска война,татарските нападения стават ежедневие.

image  

ТЕРИТОРИИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ПО ВРЕМЕ НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ИВАН АСЕН ВТОРИ

Близо сто години по късно същата грешка допуска и Иван Александър-талантлив български владетел,най дълго управлявалият владетел в продължение на 40 години повече от Тодор Живков.Иван Александър е избран за цар в момент ,в който византийците окупират всички черноморски пристанища до река Тунджа.

image  

                БЪЛГАРИЯ СЛЕД УПРАВЛЕНИЕТО НА ИВАН АСЕН ВТОРИ

В Айтос царят се предава и подписва примирие ,но го нарушава същата вечер.СКъсва договора и тръгва срещу изненаданата византийска войска,като след упорита битка надделява.Това е единственият случай ,в който ние изиграваме Византия. Но вместо да отреже главата на императора българският владетел го кани на угощение заедно с войниците му.Подписали нов договор, с който Иван Александър увеличил границите ни и Загора била освободена-това е Черноморският бряг от Емине до Резово.Въпреки ,че интегрира и увеличава територията на страната Иван Александър прави първата си фатална грешка,уж не вярвал на Византия,че правила номера,но може би е трябвало да и повярва.Могло е още тогава на турците да се даде мощен отпор и да не се стига до атаките им ,а по късно и до петвековното османско робство.Втора фатална грешка е ,че Иван Александър се влюбва в грешната жена.Той прогонва съпругата си –влашка принцеса очевидно сметнал,че има право на лично щастие.Среща красивата еврейка Сара и се влюбва в нея ,когато я вижда как се къпе в Янтра.Според други това става на някакъв съдебен процес.Каквато и да е историята тя завършав с брак,като общество и аристокрация са против.Ненавиждат евреите причинили толкова мъки на Исус Христос.Сара е обикновено момиче от еврейски кватал, не е от благороднически произход,което влошава ситуацията.Но явно не толкова хитра, а той глупав на тема ЖЕНИ.Новата съпруга приема религията на Иван Александър дори сменя името си на Теодора и става ревностна християнка.

ТИ ДА ВИДИШ?!?!

Има пет деца от българският владетел, първото е Иван Шишман.Първородният син на Иван Александър от влашката принцеса Михаил Асен/ Иван Срацимир е след него /трябвало да е престолонаследник-бил изключително смел и влизал в битки с турците,за да охранява териториите ни.Но загива в тежко сражение,за да спаси София от османско нашествие.Това дава право на Сара да повдигне въпроса отново за престолонаследника и да започне да лобира нейният син да седне на трона.

image

                БЪЛГАРИЯ ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА ИВАН АЛЕКСАНДЪР

 
image  

                                               ИВАН АЛЕКСАНДЪР

                               Какво е моето становище по въпроса?


САРА СЕ  Е КЪПЕЛА В ЯНТРА ТАКА СЛУЧАЙНО.....БРЕЙЙЙЙ?!!!!

ЗА ЕВРЕЙКАТА ДЕЦАТА СА БИЛИ СРЕДСТВО ЗА УНИЩОЖЕНИЕ НА

БЪЛГАРИЯ! ПОЖЕРТВАЛА ГИ Е ЗАЩОТО НЕ СА ЕВРЕИ А ТУРЦИТЕ НАВЛИЗАТ В

БЪЛГАРИЯ И СЕ ЗАСЕДЯВАТ ПЕТ ВЕКА.НАЙ ГОЛЕМИТЕ КАСАПИ БИЛИ ЕВРЕИ УЖ

ПРИЕЛИ ИСЛЯМА.ТОЧНО КАКТО САРА СТАВА ХРИСТИЯНКА.НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КАКВА

РЕЛИГИЯ СИ ПРИНУДЕН ДА ИЗПОВЯДВАШ ВАЖНОТО Е В УМА И ДУШАТА СИ ДА

ОСТАНЕШ   ЕВРЕИН!!!!!!!!
 
Не обичам ПРОСТИТЕ МЪЖЕ, ОСОБЕНО КОГАТО СА НА ПОСТОВЕ В ДНЕШНОТО СЪВРЕМИЕ, А ТОГАВА ВЛАДЕТЕЛИТЕ. Пък и от благороден произход да са.Всичко друго пада и са за смях пред това, че се предават на една женска пола, да не бъда по груба,че са МУЙКОВЦИ НА ТЕМА –ЖЕНА!

По принцип мъжете СА ГЛУПАВИ. По принцип.Но на тема ЖЕНА направо са …нямам думи.

Жените винаги са били по умните,хитрите и .т .н , а когато са и еврейки,циганки и .т .н ,НО НЕ И БЪЛГАРКИ КРАЙ!

Има и изключения, но са малко,поне за българските мъже.Не могат да оправят жените си, та държавата.Всичко свеждат до оная си работа и интереса си.Затова и жените станаха интересчийки,но не и глупави.

А.Х.Т.sekirata

 




Гласувай:
5



1. sekirata - БОЙКО, ЩО СИ НЕ ВЗЕМЕШ ЗА ПАЖ В ЕДИН ОТ ДВОРЦИТЕ СИ ТОЗИ ИЗПЕРКАЛ СТАРЕЦ,КОЙТО ТОЛКОВА ТЕ ЛЮБИ!
29.01.2019 11:25
9. sekirata - Хем така, хем иначе...Какво ще кажете, модератори?Салудничава работа,а, но що се търпи това същество, дори иска пари от мене?!
11:02
1. apostapostoloff - Майката на българския идиот е

16.03 19:17

постоянно бременна.
06:00 - Ти внимавай с политиците!

от: apostapostoloff За постинг: АЛО, ПОЛИТИЦИТЕ!
Да не те опраскат на бърза ръка. Одобри | Изтрий 17:18 - Този пост няма да бъде изтрит....
------------------------------------------------------------------------------------

1. apostapostoloff - Напрaвена ти е черна магия, НО
10.10 06:38
аз мога да я разваля. Само срещу 4400 лева.
цитирай
Изтрий


apostapostoloff - Пак те
12.10.2014 07:22
преебаха, еееееей! Черна магия, черна магия е това. Копанарска черна магия е това, много добре съм запознат със симптомите. Ще ти направя отстъпка и ще я разваля само срещу 3800 лева. И ще се избавиш от мъките си завинаги!
цитирай
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sekirata
Категория: Поезия
Прочетен: 5286696
Постинги: 6072
Коментари: 3244
Гласове: 28723
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930