Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2017 08:16 - 7 КНИГИ, КОИТО ЩЕ ЗАПОЧНАТ КОСМИЧЕСКОТО ВИ ПРОБУЖДАНЕ
Автор: zahariada Категория: Хоби   
Прочетен: 1171 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  7 КНИГИ, КОИТО ЩЕ ЗАПОЧНАТ КОСМИЧЕСКОТО ВИ ПРОБУЖДАНЕ

20 ноември 2017 г.

image
    http://www.wakingtimes.com/2017/11/20/7-books-will-jumpstart-cosmic-awakening/

Гари "Z" McGee ,  Служители на Writer 
Waking Times

"Книгата трябва да служи като брадва за замразеното море вътре в нас." - Франц Кафка

1. Вратата на възприятието от Олдъс Хъксли

"Ако вратите на възприятието бяха почистени, всичко ще изглежда на човека така, както е, Безкрайно. Защото човекът се е затворил, докато не вижда всичко по тесните места на своята пещера. "~ Уилям Блейк

Пътуването на Хъксли в очистеното възприятие е вдъхновено от горепосочения цитат на Блейк. Самоувереното му психеделично преживяване е това, което произведе това философско есе, превърнало се в не-фантастична книга, която след това постави началото на цялата съвременна психеделична литература.

Мескалин беше инструментът, с който го напътстваше в състояние на егоизъм. Това му помага да преживее "ума в по-голямата си част", едно засилено състояние на психеделично преживяване, "незначително познание", където "всичко е във всичко", представляващо ума като космос и космоса като ум. Както обяснява Хъксли, "Всеки човек е във всеки един момент способен да помни всичко, което някога му е станало, и да възприема всичко, което се случва навсякъде във Вселената." Това е въпрос на ограничен достъп, а не на неспособност.

 

Експертно написано,  "Вратите на възприятието"  разпръсват ума на ограничения си и ограничаващ набор от филтри, в състояние, в което всичко е "просто". Включвайки "ис- теса" на Мейстър Екхарт , "Платовата" Не се отделя от Becoming " на Satchitananda и дзен будистката "suchness", помага да се разсее всекидневното възприятие на времето, което да го замени с безкраен и вечен подарък. 2. Интуитивни помпи и други инструменти за мислене  от Даниел Денет

"Философията - във всяка сфера на разследване - е това, което трябва да направите, докато не разберете какви въпроси трябва да поискате на първо място." ~ Daniel C. Dennett

Това е ултрадървинско турне на силата на това, което означава да си мислещ човек в една немислима вселена. В истинския сократичен стил Деннет експертно води група първокурсни философи през минните полета на философски грешки и реторични планове, използвайки 77 мислово провокиращи експеримента, наречени интуиционни помпи.

Интуиционните помпи, както обяснява Денет, са "малки истории, предназначени да провокират сърдечна и тромава интуиция за каквото и да е теза, която се защитава." Интуитивните помпи се смятат за експерименти или "машини за убеждаване", които привличат здравия разум и правят резултатите на очевидните експерименти. Поставете просто: интуиционните помпи се смятат за аналогии, които позволяват на мислителя да използва интуицията си, за да разработи отговор на проблем.

Помпа # 5, например, е Razcam на Occam"s. # 8 е Jootsing: което е акроним за "скачане извън системата". # 23 е хванат в контролната зала на робота: това е алегория за изпитание и грешка. № 52 е за силата на мемите. # 64 е за "бомбички:", които са интуиционни помпи, които експлодират в лицето ви. Бързият ум и хитрост на Деннет правят тази книга за философия интелектуално отношение към нея.

3. Безкрайността и умът  на Руди Ръкър

"Има степени на безкрайност. Този факт противоречи на наивната концепция за безкрайност: има само една безкрайност и тази безкрайност е недостижима и не съвсем реална. Кантор запазва тази наивна безкрайност, която той нарича Абсолютният Безкраен, но той позволява много междинни нива между крайния и абсолютния безкраен. Тези междинни етапи отговарят на неговите превъзходни числа ... номера, които са безкрайни, но въпреки това са възможни. "~ Rudy Rucker

Тази книга ще накара вашият мозък да направи backflips, опитвайки се да обмисли безкрайността. Чудесно четене, което ще ви отведе до червената дупка на безкрайната. Разбира се, не за начинаещи, те са предмет на безкрайност от всички ъгли: физически безкрайности, временни безкрайности, пространствени безкрайности, безкрайност в малките, безкрайност в ума и абсолютно безкраен. Той се занимава с всичко от транслиминирани кардинали до теоремата на Gцdel за непълната теорема на безкрайната теория на Кантор.

Това е вид книга, която превръща математиката и философията в чиста магия. Изпълнен с парадокси и уникални пъзели в края на всяка глава, той оставя читателя в състояние на по-голямо разсъждение и взаимосвързано мислене. Както каза Руди Ръкър в предговора на изданието от 2005 г., "Безкрайността е важна и интересна и научаването за нея наистина може да промени живота в живота".

4. Прекъсване Отворете главата  от Даниел Пинчбек:

"В шаманските култури синхроничността се признава за знак, че сте на прав път." ~ Даниел Пинчбек

Това е книга, която отваря вратата към света на съвременния шаманизъм. Вдъхновен от "Вратите на възприятието", това е приказка за пролетта на трансформацията на Ню Йорк журналист (Пинчбек) в психеделичен аполит.

След собствената си тъмна нощ на душата, Пинчбек пътува до Африка, където той е иницииран в племето на Западна Африка Бвити, използвайки психеделичното лекарство iboga . Както е описано от неговите инициатори в Бвити, свойствата на ибога "разчупват главата ... временно освобождават душата от тялото, като позволяват инициираното влизане в духовния космос, където му се показва обратът на съдбата му".

Очевидно това е мястото, където книгата получава своето заглавие. Тогава Пинчбек продължава да "разчупва главата си" чрез много ентерогенни вещества - айахуаска , магически гъби, ДМТ и други наркотици, докато пътува по шамано пътешествие, което го отвежда от Африка до Мексико, Еквадор и в Гората на Невада Човешки фестивал.

Казах с хумористична проницателност, която не се приема твърде сериозно, докато все още се предава,  Breaking Open The Head  попада в персонализираните черва на това как да се използва лондонският шаманизъм чрез използването на ентеогенни инструменти. Описанията на неговите психонавтични пътувания между световете са освежаващи и привлекателни, рисуват ясна и ярка картина на това, което изглежда едно съвременно духовно пробуждане.

5. Празната плоча  от Стивън Пинкър

"Ние всички сме членове на един и същ дефектен вид. Поставянето на нашата морална визия на практика означава налагането на нашата воля на другите. Човешката похот за власт и уважение, съчетана с уязвимостта си към самозаблуда и самообладание, прави това покана за бедствие, още по-лошо, когато властта е насочена към цел като квитос, като изкореняване на човешкия личен интерес ". ~ Стивън Пинкър

Тази книга ни помага да преодолеем нашето отричане относно естеството на това, че сме човешки. Празницата: емпиризъм. Благородният дивак: романтизъм. Духът в машината: дуализъм. Пинкер поставя под съмнение тези три догматични "истини", като убедително доказва споделената универсална човешка природа, която по същество е оформена от еволюционни психологически адаптации.

Пинкер твърди, че празната плоча не съответства на противопоставянето на социалните злини, тъй като празната плоча може да бъде манипулирана и обусловена от робството и потисничеството. Той идва в природата срещу подхранване на дебата с помощта на еволюционната психология, разкривайки, че въпреки че сме грешен вид, ние също сме силно адаптивни. По-голямата част от книгата обсъжда страха от неравенството, страха от несъвършенството, страха от детерминизъм и страха от нихилизма и от това, че те са предимно несвързани, които замъгляват разсъжденията ни.

 

 

 

Пинкър представя значителни доказателства чрез когнитивната наука, социобиологията и генетиката, за да покаже, че човешкото състояние далеч не е празно и че има универсална човешка природа, на която първо трябва да притежаваме и да бъдем честни, преди да можем по-ефективно да се адаптира и да преодолее многобройните превратности на живота.

6.  Районът  на Едуин А. Абът:

"Крайно време трябва да премина от тези кратки и дискурсивни бележки за нещата в равнината до централното събитие на тази книга, моето посвещение в мистериите на Космоса. Това е моята тема; всичко, което е минало преди, е само предговор. "- Едуин Абот

Тази книга е кръстосано измерен шедьовър. Казах, че от гледна точка на едно двумерно същество, наречено "Площад А",  Flatland е вид книга, която променя начина, по който възприемате реалността. Основната книга за размерите е и критика на йерархията на викторианската култура на времето на Абът (1880 г.).

"Хората" в този свят нямат концепция за дълбочина, само за дължина и ширина. Мъжете са полигони, а жените - линии. Колко страни има един многоъгълник, представлява силата му. Създава се социална кастова система около тази концепция. Кръгът се смята за най-идеалната форма.

Площад се среща с триизмерен човек на име Сфера, който се появява като кръг и посещава равнината от Сферия, за да преподава нов апостол на идеята за третото измерение. Сферата отнема Площад на път за промяна на живота през Сфери. При завръщането на площада в площадката, той се опитва да убеди другите за съществуването на третото измерение, но се опитва за ерес и е хвърлен в затвора. В седмата си година затвор той пише Flatland като мемоар и заради поколенията.

Flatland оставя читателя да си представи както по-високи, така и по-ниски размери, докато отваря ума и го държи остър и гъвкав по отношение на възприемането на реалността. Отнема "мисленето извън кутията" до n-та степен.

7. Илюзии  от Ричард Бах

- Единственото ви задължение във всеки живот е да бъдете верни на себе си. - Ричард Бах

Тази книга дава душата крила. Един незабравим роман, който удря в сърцето на това, което означава да бъдеш космически герой или "нежелан месия". Това е история на учител и ученик, която разкрива как сме всички учители, както всички сме студенти; животът е това, което преподаваме, и животът е това, което научаваме. То ни учи как да отразяваме по-дълбоко значението на живота и как това смисъл винаги ще бъде под формата на лично просветление.

В романа, Дейвид Бах, изгорен писател, превърнал се в пътуващ бунтовник, получава книга, Ръководството на Месията , от самопровъзгласения Месия, който нарича себе си Шимода. Сред многобройните мъдрост в книгата е следният пасаж: "Ето един тест, за да откриете дали вашата мисия на земята е завършена: ако сте жив, не е така".

Илюзиите учи, че дори най-тъмната нощ на душата има смисъл, когато можем да се отворим за това, което трябва да преподаваме. Когато можем да отстраним промитото в мозъка его и културната кондиция, светът се появява, тъй като е свързан. Това чувство на взаимосвързаност ни дава непосредствена връзка с взаимозависимата магия на космоса. И когато можем да използваме тази магия, тя преобразува начина, по който виждаме и си взаимодействаме със света

Прочетете още статии от  Гари "Z" McGee .

 

за автора

Гари "З" МакГей , бивш специалист по военноморски разузнаване, превърнал се в философ, е автор на  рожденния костюм на Бога  и  на огледалото . Неговите творби са вдъхновени от великите философи на епохите и от неговия широк буден поглед към съвременния свят.

Тази статия ( 7 Книги, които ще започнат Космическото ви пробуждане ) първоначално е създадена и публикувана от  Waking Times  и е отпечатана тук под  лиценз Creative Commons  с приписване на  Gary "Z" McGee  и  WakingTimes.com . То може да бъде преразпределено свободно с подходящо авторство, авторско био и това изявление за авторското право.




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39762823
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031