Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2018 23:55 - КРАЙ РЕКАТА /всяка прилика с действителни лица Е случайна/
Автор: sekirata Категория: Изкуство   
Прочетен: 1506 Коментари: 8 Гласове:
13

Последна промяна: 06.10.2019 14:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Бягаше за здраве. Нищо лошо ,че съчетаваше здравословното с полезното.Чужденецът,толкова близък и стана,а тя тичаше все по бързо и се озърташе дано се покаже по бързо,някак си усещаше,че има и трети,който ги следи. Нямаше как, вече беше доста далече от хората,които като нея бягаха за здраве.Мястото беше не чак толкова оживено,но тя мислеше само да размени няколко приказки и да поеме плика с документите,които бяха толкова важни за нея,за работата и,за целта която си беше поставила да изобличи цялата тази мафиотщина около нея и сънародниците и. Нищо чудно,че точно чужденец и помага,а тази сянка, която усещаше,че върви по нея явно ще го изпревари. Докато се усети намери се повалена на Земята.Нечия ръка и запуши устата и блъскаше лицето и в пръста,влачеше я към храстите встрани от алеята. После всичко стана черно и потъна в мрак.

 

Полунощ. Няколко кървави петна по асфалтовата настилка на алеята се къпеха в лунен блясък и изглеждаха толкова зловещо на фона на писък на птица в близката гориста местност,че нямаше как да не се забележи това от човек в лодката в голямата река. Човекът беше рибар,но това което видя го накара да забрави защо е излезнал на риболов и се е отклонил от мястото , където по принцип ходеше .Нещо го караше да подкара лодката нататък,но я държеше все пак далече от брега и алеята. Не беше пил,много добре е и с зрението,но не искаше да повярва , че това е дух. Не вярваше в тези неща. Видение ли бе или истина? Жената беше красива с дълга руса коса и се рееше във въздуха над гористата местност. Последваха някакви звуци,които първо рибарят не разбра,но като че ли нечий глас започна да му превежда и в главата направо идваха  думите.Гласът не беше нито женски ,нито мъжки,глас като минал през ток, през компютър.

-Не,остави ме,пиян си! Кой те изпрати,какво ти обещаха? Колко пари?

Защо точно мене,нима и Той е замесен,заплашен…нима?! Нали имахме за бъдещето ни планове с него,нали все още се обичахме?!

Това се повтаряше неистово до втръсване с усилване на звука и човекът  едва издържаше,но видението се уголемяваше и насочваше към реката,като че ли показваше посоката , която взима този, на който говори жената . После се смаляваше и притихваше,стенеше,което човекът вече не издържа и подкара лодката. Два дни след това беше като болен и не смееше да се покаже навън,усещаше болка в главата,а и гледаше все пак телевизия. Не им вярваше много, но този път го взе на сериозно и разбра,че наистина е бил обект на някаква сила. Реши да замълчи, да забрави за всичко и да отиде за няколко дни на село. А  може би трябваше да иде на лекар или в полицията, но си беше чист, натурален българин, а българите не правят така, те са  по принцип- „Нищо не видях,нищо не чух,не ме интересува“. След няколко дни се прибра и реши да иде на риболов  по друг маршрут разбира се,реката е голяма. Но….лодката му я нямаше, просто я нямаше, беше се изпарила някак си.Реши на мига да отиде в полицията,но се спря,защото не знаеше какво още можеше да му се случи,както  е тръгнало.Така от акъла си, от какво ли пак замълча и прежали лодката си, тя и без това беше за смяна, имаше нужда от сериозен ремонт. Слънцето силно препичаше и реката приказно блестеше,беше като жива, като че ли искаше да разкаже на хората за нещо,да ги предпази,но само човекът чу пак този глас-„Исках да бъда полезна,исках да Ви помогна,хора добри“.

автор А.Х.Т.sekirata cekupama

https://www.youtube.com/watch?v=9YoBH5WPOxI

https://www.youtube.com/watch?v=losXbz7HWPY

sekirata Krai  rekata
посветено на Виктория Маринова от мен - А.Х.Т.sekirata cekupama












Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sekirata - https://www.youtube.com/watch?v=lhTpE2ikgK0
10.10.2018 23:56
ЛОДКА В РЕКАТА-МИМИ ИВАНОВА
цитирай
2. zaw12929 - Реши да замълчи, да забрави за вс...
12.10.2018 06:25
Реши да замълчи, да забрави за всичко и да отиде за няколко дни на село. А може би трябваше да иде на лекар или в полицията, но си беше чист, натурален българин, а българите не правят така, те са по принцип- „Нищо не видях,нищо не чух,не ме интересува“. След няколко дни се прибра и реши да иде на риболов по друг маршрут разбира се,реката е голяма. Но….лодката му я нямаше, просто я нямаше, беше се изпарила някак си.Реши на мига да отиде в полицията,но се спря,защото не знаеше какво още можеше да му се случи
цитирай
3. sekirata - ПРОБЛЕМ...ПАК! Е, СЕГА КАКВО СЪМ НАРУШИЛА,ОБИДИ,ИМЕНА...???!!! КАКВО ИМА ТА ПАК АЗ СЪМ ТРЪН В ОЧИТЕ НА ЕДНИ И СЪЩИ?!
12.10.2018 19:59
НЕ МОГА ДА ПУСКАМ ПОСТОВЕ В ДВАТА СИ ПРОФИЛА ЗА РАЗКАЗИ- ЖУПЕЛ И СЕКИРАТА- ЗА ПОЕЗИЯ И СТАТИИ
НЯКОЙ МЕ Е БЛОКИРАЛ ГЕКИПЧА-ТОВА С КАРТИНКИТЕ
НЕ ПУСКА ПОСТОВЕТЕ МИ И НЯМАМ КОЙ ЗНАЕ КАКВА ПРИЧИНА И СЪМНИТЕЛЕН ПОСТ ПУСНАТ, НО ЯВНО, ЧЕ Е АСТРОЛОГА .НА ЕДИН КОМЕНТАР ГО РЕЗНАХ ВСЪЩНОСТ ИЗТРИХ МОЯ И ТОЙ ОСТАНА ТАМ, ЧЕ СИ ПИШЕ САМ

ВЕЧЕ НЕ ЗНАМ КАКВО ДА СИ МИСЛЯ
цитирай
4. sekirata - https://www.youtube.com/watch?v=9cMmSKfS-bU
14.10.2018 14:05
nadqwam se 4e znaete, 4e edna pti4ka prolet ne pravi

vijdate i mene kak me rediat i to ot pleven nai veche

BG veche q nqma i towa e -i sega mangalite po obiad sa naduli maanetata ot vhoda si i nqma policia ama kunti kwartala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

chuwstvo za beznakazanost imat i s prawo vurshat 4ernata rabota na soros i rotshild

a boiko i wsi4kite nashi PARTIIKI sa tehni SLUGI

NARODA MRE OT STRAH

I KOI NAROD, TO KOI OSTANAHA U NAS?

QVNO BLOKIRANA SUM BEZ PRAWO DA POMESTWAM
A MI SE MOLEHA DA SE WURNA W SAITA EDNO WREME SLED KATO ME IZTRIHA 2009

planini razni krumowci trolowe astrolozi i kakwi li ne-pulen haos

i nikakuw kontrol qwno otwun se durpat koncite i tuk!

PISHA OT DRUG KOMP

VSE TAIA

PROFILITE MI SA BLOKIRALI SAMO DA CHETA ISKAT ! AMI NEMA DA 4ETA GLUPOSTITE IM IMA I DR SAITOWE. towa ako ne e reket zdrawe mu kajete

da sa samo te bogoizbranite ami sami da se 4etat

we4e znam .....wsi4ko razbrah.....

"U DOMA NE GORI, NO ZASHTO U VUTE NE GORI"

GOSPOD WSI4KO WIDI KAKWO SE PRAWI S MEN I TRUDA MI! BUDETE SIGURNI, OSOBENO AKO WINOWNITE STE ROMI I TURCI!

NISHTO WE4NO NQMA!
NISHTO.
цитирай
5. sekirata - http://eurocom.bg/shows/video/evrodikof/8109
15.10.2018 00:07
ДАЛИ СИ ЗАСЛУЖАВАШЕ,МИЛА, ДА СЕ ЖЕРТВАШ?!
цитирай
6. sekirata - http://e-vestnik.bg/imgs/bulgaria/Miting081018-1w.jpg
02.12.2018 18:12
Любителите на теорията на конспирацията са неудовлетворени. Убийството на тв водещата в Русе се оказа елементарно, беше разкрито бързо, няма никаква конспирация, не остава нещо неясно, поне според полицията и официалните власти.
Да, ама… задържаният за убийството не отговаря на някои очаквания. Не е този… Според профила, нарисуван от мнозина във Фейсбук, предполагаемия убиец по метода на изключването не е клошар, не е циганин, не е шизофреник, не е маниак изнасилвач… Убил я е професионалист, за да й запуши устата. Всичко е нагласено.
Такава версия има основания, но само теоретично. Защото няма силен мотив за такова свръхпрофесионално убийство, при което да имитираш толкова обстоятелства. Да вземеш биологичен материал от набелязан за убиец, да го сложиш върху жертвата, да сложиш върху него биологичен материал от жертвата и да организираш минаването му през граници в определени часове. Да го „облъчиш” да си признае, заедно с негови роднини. Или да накараш необразован маргинал да изнасили и убие, нарочно да остави всички следи, пък после да си мълчи…
Почти невъзможно е да се направи такава постановка. Ако може да го направи някоя тайна служба или мафия по света, зад нея трябва да са тримата прокурори, изпратени в Русе, заедно с началника си Цацаров, следователи и т. н. За нея трябва да работят всички разследващи и до най-горе по властовата пирамида. Кръгът на посветените в конспирацията ще се разшири до най-малко 50-ина души. Това и във филмите ще звучи невероятно.

А за такова убийство няма достатъчен мотив


Жертвата, водеща в кабелна телевизия в Русе и неин шеф, планирала предаване, което …не носи сериозна заплаха за никого. Първото излъчване включва разкрития на сайта „Биволъ”, които вече са направени. Каквото има да разкрива „Биволъ”, той го разкрива и без кабелната телевизия в Русе. И всичко е в сайта, може да се проследи по години, разкритие след разкритие. Скандал след скандал. Сега им обръща внимание една малка телевизия, с неголяма аудитория. За властта (и свързана с нея мафия) това не е достатъчна заплаха. Източникът „Биволъ” е много по-опасен, но т. нар. задкулисие не смее да му посегне. Да се надяваме и занапред ще е така, защото се видя какъв шум се вдигна за русенското убийство.
Шумът в западните медии за убитата журналистка не е толкова поради това, че българи го представят изопачено пред чуждите журналисти.
Тази истерия я има. На протеста пред съдебната палата някаква говореше с драматичен глас през чужда телевизия: „Ние се страхуваме да излезем на улицата, вече се страхуваме и вкъщи”. Описва България. Това влиза в тв новини на Запад.

Там случаят им пасва на шаблона –


убита журналистка, разкриваща злоупотреби с еврофондове. Защото това са нагласите за България, такова впечатление сме оставили, макар мъдрият Борисов да ни управлява вече 10 години и да си избира главен прокурор.
Хеле пък евроскептичният английски печат, който изтъква всяка злоупотреба с европейски средства – направо му идва дюшеш. И да не е така, така ще го напишат. И никой да не им го е казал, сами ще го нагласят. Както и стана.
По принцип на Запад са чувствителни, когато има убит журналист. Нашите дебелаци се разтичаха само защото се вдигна грандиозен шум в чужбина. То еврокомисари, то генералният секретар на ООН… И добре че беше шумът по света, малко да погледнат към България, да осъзнаят още веднъж, какъв ни е премиер и защо, аджеба, го търпят безкритично. И сега Борисов им скръцна със зъби, нямало да подкрепи някой си от Консервативната партия при гласуване… И извика посланиците да покаже колко е обиден. Като че ли те отговарят за медиите в своите страни. Да се покаже в пълния си блясък, как разбира той свободата на печата.
Но се получи така, че истерията за „убита журналистка, разкриваща злоупотреби с еврофондове” даде коз на Борисов да нападне медиите и недоволните от властта. А вместо да се прави на обиден, той направо трябва да се скрие, при такава степен на недоверие към управляващите по повод едно убийство.
Цяла кохорта истерични се възползваха от убийството. И гласове се чуха, че то станало, защото не сме ратифицирали Истанбулската конвенция…
На митинга за убитата журналистка пред съдебната палата имаше и хора като едновремешните професионални оплаквачки на гробищата. И Йоло Денев си беше съвсем на място с вестник „Революция“. И Соня Колуклиева…
„Народният трибун” Манол Глишев произнесе пламенна реч, в която каза, че Борисов убива, Доган убива, Корнелия убива и т. н. всички убиват. Оставка! Мафия! – скандира тълпата. И Глишев предупреди, че утре руснаците могат да предизвикат гражданска война у нас… Нерде Ямбол, нерде Стамбул.
Целият този патос заради убийство, извършено от един маргинал от циганската махала.

Но има още един ефект

от убийството. Дори това е възможен мотив, да го организира предполагаемата мафия.
Убийство за назидание.
Журналистите, които не обслужват властта не са останали много. Но всички журналисти, които се опитват да публикуват нещо опасно и критично, ще се уплашат – дали пък не са я убили защото решила да пуска опасни теми по кабеларката?
Това убийство може да изглежда като да уплаши журналистите, особено в такава феминизирана професия, да стресне колегията, да не си позволяват много. Дори като случайно убийство, от изнасилвач, пак има такъв ефект.
Страховете са излишни. Мафиотската власт предпочита да действа по-хитро – да уволни неудобния, да му спре предаването, да му плаща малко, докато сам се откаже. Или да му плаща много, ако слуша. И т. н. има много начини да се потискат опитите за разкрития в медиите.
Мафията зад властта да направи такава сложна постановка на просто убийство, само за назидание – изключено е.
България попада във фокуса на световните медии, дано сега много неща се видят и чуят покрай това убийство.
Затова точно сега журналистите трябва да бъдат по-смели. И ако може без манипулации, „да засилим ефекта”.
цитирай
7. jupel - https://www.youtube.com/watch?v=RjGLJ3jtqXo
16.12.2018 17:49
НА ВИКТОРИЯ МАРИНОВА
цитирай
8. sekirata - https://www.youtube.com/watch?v=RjGLJ3jtqXo
16.12.2018 18:03
НА ВИКТОРИЯ МАРИНОВА С ЛЮБОВ
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sekirata
Категория: Поезия
Прочетен: 5243905
Постинги: 6036
Коментари: 3232
Гласове: 28497
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031