Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2018 00:51 - ТОКУ ЩО СВЪРШИ "БЪЛГАРСКАТА ЕВРОВИЗИЯ" -без инциденти!
Автор: sekirata Категория: Музика   
Прочетен: 1308 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

-"Гласът на България" ?! Нямаше нападатели от публиката , както на Евровизия 2018,но то нашата публика си е купена също,нали всичко копираме от европейци и американци.Само дето никой от участниците не бе избрал за подражание кокошка,като НЕТА, А ПОВЕЧЕТО ВИЕХА КАТО ВЪЛЧИЦИ И ГЛЕДАХА КАТО ХИЩНИЦИ!
ДА,току що свърши „Гласът на България“. Бях се зарекла да не давам мнението си, като професионалист музикант и вокален педагог, но смятам, че дължа това на някои хора, които ми помогнаха да прекарам живота си с музика и с нея навярно да умра. Първо искам да зарадвам съвременните наши поети и поетеси, че слабото ниво на професионализъм не е само при тях, а се видя за пореден път и в музиката у нас, както и българските композиции, та и поп фолк тук там дори и преиначен нескопосано. Признавам си , че след отстраняването на Игор преди години от „Гласът на България“, не съм гледала редовно и взискателно този конкурс и другите подобни наши. Разбрах, че тези конкурси и този, но ми го и казаха хора от тези среди, че тези конкурси не са точно затова, за което се представят. Убедете се сами – ЕВРОВИЗИЯ е политическа платформа, а таз годишната Евровизия беше направо ПАРОДИЯ! Евровизия никога не съм гледала както трябва освен  когато участваха Кристиян и  Крисия. Може би Жана Бергендорф е нещотo,
но на нея и трябваше друга песен НА Евровизия 2018, за да блесне солистично, а има какво да покаже, на моменти дори е по добра от Кристиян. Но всичко е късмет, шанс по тези световни музикални подиуми. А и уви ,по важното е друго за Жана, а не гласът и. Такива сме българите! Та тази вечер също-скука и посредственост бяха финалистите на „Гласът на България“ по БИТИВИ. Сготвих, направих салата, дори вечерях по време на рекламите до момента в който чух в блус –НИЯ. Знам че Лечев не е кой да е и няма да си избере за финалист от отбора си човек, който да му подхожда при пеене с него, както сториха тримата други от журито. Но, Ками, Оливия не става за чалга, тя дори не е за певица, не пее чисто, не че  колежките ти постоянно не детонират . Каква певица си знам, но умееш да говориш, за водеща ставаш, държиш се най добре от всички в журито, като изключим улегналият Лечев, който не ти се дава. Като музикант е голяма работа, какво ли прави там?! Другият финалист -Рафаел буквално ревеше и постоянно си гладеше косата по „мъжки“. А Графа си кривеше душата, аз го нямам за композитор. Виктория не правеше хипноза, тя просто ревеше, гледаше страшно, като във филм на ужасите, така и крещеше като пееше, а на песента “Двама“ от филма „ Козият рог“ направо виеше. Горката Мария Нейкова –лека и пръст, дали пък не се обърна в гроба, както и Тончо Русев, и Паша Христова. Окепазени бяха българските песни-всичките ,не само тази вечер. ДАЛИ ПЪК ТОВА НЕ Е ПО ЕВРОПЕЙСКА ПРОГРАМА?! Важното беше „Гласът на България“ да не е само за български песни, а напротив –почти да няма такива и ако има да се окепазят! Виктория не се усмихна поне веднъж, не говореше свързано от началото на появяването си, когато изпя –Земяя….ята, имах чувство, че чух вокала на народната песен „Мятало Ленче ябълка“. Нещо му има на това момиче, български не може да говори, дали пък само българският и се опира?! Заслушах се в коментарите на роднините и, загледах се в жестовете им, поведението им и те нещо…??!! Случайно или не двете финалистки имаха късмет, че пееха песни на починали български композитори и изпълнители. НИЯ поне е земна.Не ми прилича на българка,но може да греша! Освен че има много различен тембър на гласа една идея приличащ на този на Тони Димитрова от българките, гласът и е много силен и на блусове НЕПОДРАЖАЕМ,СИЛНО ВЪЗДЕЙСТВАЩ!ПОКАЗА КЛАСА!

https://www.youtube.com/watch?v=Dp-Cse7otFM

https://www.youtube.com/watch?v=zrGGE__9E90

https://www.youtube.com/watch?v=SWMsXtBORz0

 „ГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ“. И КЪДЕ БЕ ТОЙ?! Почти нямаше български песни или ако има те бяха под всякаква критика, бяха окепазени! Английски, та английски…това вече е премного, отвращава всеки българин, би трябвало. Според мене в „Гласът на България“ трябва да се пее само на български или просто да смени заглавието на конкурса?!!!! Глас и език не е едно и също, те са неразделно свързани при изпълнение на песен, но все пак сме българи и това конкурсче става на българска почва, Земя, а не в чужбина! Защото то бива 2-3 изпълнения на изпълнител да са  чужди песни на английски, но то бе НОНСТОП ЧУЖДОТО, тук там някоя окепазена българска песен. Това е подражание, това не е откриване на таланти, нямат собствен стил изпълнителите, нямат. Пречупвали  песента и я поднасяли по свой начин….дрън, дрън, дрън, дрън…направо я окепазяват! 
Соня Георгиева беше за финал,но пак скрупули, българска "логика"!

image

И стига с това-"Публиката гласува". Знаем много добре как стават нещата с гласуването. Както и в „Като две капки вода“, хикс фактора и др. всичко е нагласено и предварително решено най вече от продуцентите, и директорите на телевизията -дадената, и журито. Защо ли? Кажете кои от наградените певци и певици от тези конкурси станаха световни изпълнители? Кристиян и Крисия-те удариха в Земята другите ,но в последствие бяха стопени. Ето заради тази шуробаджанащина, българска злоба и завист истинските кадърни български певци и певици, та и композитори  ги убиваме още на местна почва, още на българска Земя. Прослушах и няколко от отрязаните преди финала певици и певци и се убедих, че съм права. ТА ФИНАЛИСТИТЕ НА „ГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ“ НЕ БЯХА ЗА ФИНАЛ! Освен Ния , но все пак тримата и конкуренти на финала бяха слаби, а предишните и бяха орязани, изпратени в къщи , у дома! Нямаме реална оценка на кадърното у нас не само в областта на изкуство и култура и затова сме на този хал! Затова младите бягат навън и търсят истинско признание на това, което могат и са! Но и там не всички имат късмета…..! Но поне имат шанса, а у нас..?! Вдигнеш ли глава , направиш ли крачка напред, удрят те през краката , а понякога и в главата и то фатално.

АМИН

А.Х.Т.sekirata cekupama

04.06.2018










Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sekirata
Категория: Поезия
Прочетен: 5305696
Постинги: 6084
Коментари: 3244
Гласове: 28804
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930