Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2018 21:52 - С КУФАРИ В РЪЦЕ И С РЪКАВИЦИ ДВЕ
Автор: sekirata Категория: Поезия   
Прочетен: 904 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

С Айшето беше дошъл целият цигански род на аерогарата да я изпрати  за в странство. Беше джебчийка от класа и там в чужбината я чакаха братята и сестрите и.Онези там  цигани и тези тук в България очакваха от нея много пари.Тук в България вече няма почти нищо за крадене.Там по чужбината е друга работа пък и водят се български граждани.Да им е хак на българите ,че ги представяме  навън. Ходят на училище,образовани пък нямат акъл да си оправят живота и държавата.Тогава няма как да имат и двете. Рано по тъмно си пращат децата по ясли,детски градини, на училище,болнави! Бързат за келявата  си службица и заплата,за които треперят и продават мило и драго.Дори си правят мизерии помежду си, злобеят, завиждат си , чак пък единни! Обричат децата си на нищета и глад,виждат го и знаят,че и в чужбина  да изпратят децата си повечето не са добре.Несъзнателно или не тровят и ги убиват. Е,не че ние  циганите не го правим,ама го правим с далавери,гяволук, с акъл и то за много,много пари. Не купуваме изписаните лекарства  от лекарите по клиниките , а направо си лежим там –там всичко ни дават и топло и баня. Чак пък на детска градина и на училище да си пускаме децата, да не сме луди! Да боледуват там и гладуват ,а за това време там могат да краднат нещо и да се климатизират,закалят повече навън вместо да стоят затворени и да зубрят! Налага се понякога да натупаме някой лекар или лекарка,но то профилактично,да бъдат с нас внимателни .Наистина има файда,лекарите омекнаха при нас дори когато ни боцкат децата им викат –милото,да не повярваш! Но страхът и боят е голяма работа! По богатите българи се уреждат в частни клиники ,но и тях ги изработваме по после. Българите какво,коне с капаци са. Ходят на някаква си работа,децата им от малки болнави,астматици,наркомани,пияндета, проститутки ….То нашите циганки по магистралите са по добре финансово от българките –надути,подпухнали от силикона в гърди и уста, и къде ли не!Защо трябва циганката да работи в тази отиваща си България,българите си отиват вече и по после циганите няма кого да крадат,кой да им изкарва помощите и да им плаща сметките и всичко.А сега и докога ли българите нека си работят,да се учат.За циганите всички врати са отворени,живеят спокойно с  музика-кючеци по кварталите.Българите търпят, няма накъде.Нападат се и полицаи, не само лекари.Няма тежко осъдени цигани,както и закони не ги ловят.Що да работят има кой да им дава пари наготово та и помощите от чужбина,които ги ядат българските управници ,затова ще защитават циганите. Ама това -роми го няма наистина никъде,циганите са си цигании не е обидно,само в България го измислиха,внедриха-роми. Българите се топят остават,живеят  по хитрите и дебелокожите,крадците,престъпниците и убийците.
Ние циганите сме оцеляли  и ни има по цял свят защото сме хитри,нека ни се смеят българите ,че сме необразовани и мързеливи. Така си разсъждаваше Айшето и погледна изкосо българката с два големи куфара седнала срещу нея.Беше самичка горката.Айшето изпрати една ехидна усмивка на българката и реши да я заговори.Няма как да не носи пари в себе си,макар че не искаше още от България да си има неприятности и да се напиня за дребни пари.Беше сигурна че българката нямаше много пари ,но това и беше занаята,познаваше ги от разстояние с чуждите.Виж с циганите някак си шега не биваше.Нейните хора се бяха разпръснали в салона да и купуват туй онуй за из път.Иначе тя имаше пари,но бе им оставила доста,знаеше и те знаеха,че там ще се оправи и ще бъде много по добре.Тези европейци са много прости хора,наивни.Ана не беше от най бедните,личеше и по дрехите и куфарите,но беше с матова кожа и много дълга светло кестенява  коса.Двете малко си приличаха.Тя не обърна внимание на Айшето и изпращачите,но си придърпа куфарите към себе си.

-За къде си,мила?Да ти кажа нещо,какъв мъж те чака там.

Ана не отговори,изгледа на свой ред усмихнато Айшето,с което показа,че не и пука от нищо,дори не се страхува да говори с нея,но си има нейни си работи и не и е до приказка.Айшето бе и нахално,даже много повече от братята и сестрите си и продължи.

-Няма да те крадам,симпатична си ми, нищо че си българка.Епа не си от нашите макар че си малко мургавка,но  това белите хора с бялата кожа са никакви,все болнави и негодни.Ти ми изглеждаш оправна и не само заради цвета на кожата си.Изключение си от българките –едни такива глуповати,наивни,смотани и много бедни,а богатите не знаят как да се запазят, от лакомията си страдат.

-Ама ти много знаеш,да не си учила в Калифорнийския университет?

-То не е до учене,миличка и ти по добре от мен го знаеш.

-Знам,знам и затова съм тук-каза Ана и реши да сложи циганката на мястото и .

-Тук нещо става течение,ще се изместя до бюфета,но преди това ще ми върнеш ли телефона,че имам обаждане.

Айшето се опули,бръкна в пазвата си и подаде телефона на Ана.Защо го направи и тя не разбра,беше в шок,българката я гледаше с очи на ястреб. Тази няма как да е българка си каза на ум и я изгледа от глава до пети.Ана пое телефона си,не благодари.  Усмихната отдалечавайки се  от циганката при която вече се бяха върнали нейните хора.Разкрякаха се на цигански и по младият тръгна след Ана.Но Ана знаеше,чуваше,разбираше.Тя бе рожба на циганка и българин.Майка  и беше най красивата циганка,затова и излъга баща и ,който по късно я направи проститутка.Ана не мразеше родителите си,но кръвта говореше в нея, а тази ще се опитва да я хитри.Циганинът който тръгна след  Ана след няколко опита да я заговори се отказа след като тя му каза на цигански неща ,които той не очакваше.Той се изсмя гласно и се върна при Айшето и другите цигани. Всичко като че ли се успокои и самолетът  вече пореше небесата.

-Затегнете коланите,принудително кацане-съобщи стюардесата.

Айшето се стъписа и най напред  погледна и потърси с очи Ана,която беше видимо спокойна и гледаше замечтано  навън.Като че ли не чу стюардесата.Когато самолетът се приземи в него нахълтаха полицаи.Айшето не им разбираше езика,но явно Ана разбра какво  е станало  и направи необходимото.При проверката на документите вече се казваше Айше.Автоматично и багажът На Айшето бе станал неин.Изкараха циганката с двата куфара, а тя крещеше ,че не са нейни.Показваше снимката на документ и се опитваше да докаже ,че това не е тя,но Ана просто вече я нямаше около нея. Самолетът излетя и на следващата аерогара Ана вече я нямаше,кога и къде бе изчезнала никой не разбра.Претърсиха самолета,но нищо не откриха. Под една от седалките се търкаляше гумено топче от тези , с които малките деца играят.Никой се не сети да го прибере.Беше изритано навън от претърсващите самолета.Полицаите очакваха куфари с дрога . Но …нямаше. Когато самолетът отново излетя един костюмиран мъж  в дрехи на служител на аерогарата отиде до мястото където бе изритано топчето.Наведе се и го прибра. В тоалетната се преоблече и хвана такси. В хотела го очакваха. Предаде им стоката-блестящ диамант на много голяма стойност. Ана свали перуката и се разсмя на глас. Искаше си дела. Подадоха и куфарче с пари ,но тя отказа.Тръгна си.Те и се изсмяха  с думите:

-Глупава българка!

Ана измърмори:

-Да, ама не.Няма да е вашата.

Вече летеше в друг самолет за другия край на света. Нямаше желание да се връща в Европа,та и Америка не я блазнеше. С този диамант в подплатата на ръкавиците си,които не сваляше през цялото време  животът и в Индия ще бъде рай. Никой няма да  може да я открие там. Беше си избрала държавата. Беше сама, но жива,не като баща си българинът,който крадците на диаманти убиха .

 

автор А.Х.Т. sekirata cekupama




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sekirata
Категория: Поезия
Прочетен: 5217976
Постинги: 6018
Коментари: 3231
Гласове: 28390
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031