Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2020 13:00 - Владимир Путин: първа част на експеримента "Антицензура" приключи!
Автор: lyubomircholakov Категория: Политика   
Прочетен: 3488 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 22.02.2020 12:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
За добро или лошо, моето участие в експеримента "Антицензура-1" приключи. Причините са две. Първо, имам си друга работа, вместо да лекувам идеологически русофобски психопати. Второ, приключи и самият експеримент.
За любопитните, които биха искали да надникнат в кухнята на експеримента, ще обясня с две думи.
Всичко започна на шега. Веднъж спорехме с група по-млади (и по-наивни, според мен, но това е мое лично мнение) колеги дали в България демокрацията е пуснала здрави корени.
Аз защитавах позицията, че тя е дълбоко вкоренена още от самото начало, тоест, от 1989 г.
Моите опоненти бяха на мнение, че пред нея тепърва има терен за развитие и нейните филизи, така да се каже, са все още крехки и слабички.
Моите аргументи бяха, че в днешна България може да се наблюдават всички нейни стабилно установени признаци: масово идеологическо превъзпитание на младото поколение със съответното, също идеологическо, оглупяване, защита на олигархията, свирепа борба срещу християнството, съзнателно смесване на хора от различни континенти с различни традиции до степен на безформена и безлична човешка амалгама и, НАЙ-ВАЖНОТО: с категорични опити за цензура срещу различните мнения на хората, които мислят различно.
Опонентите ми твърдяха, че това са били признаците на комунизма. Срещу което аз нямах, а и сега нямам възражения. Още Платон е казал, че демокрацията винаги и неизбежно води до тирания. Винаги и неизбежно.
За да проверим кой крив и кой прав, решихме да видим каква ще е реакцията на демократи (или поне на хора, които смятат себе си за демократи и твърдят, че са такива) спрямо някаква тема, която е в разрез с техните убеждения. И понеже днешните български демократи (или поне хората, които смятат себе си за такива!) мразят Русия, предложих да вземем за отправна точка отношението им към Русия. Тоест, не точно към нея (там отношението им е ясно), а спрямо хора, които имат положително отношение към Русия, тоест, към хора, чието мнение се различава от тяхното.
Аз твърдях, че русофобските опоненти, като истински "демократи", веднага ще предложат човекът, който има положително отношение към Русия, да бъде цензуриран.
Моите колеги смятаха, че "демократите" в никакъв случай няма да предлагат цензура, а като истински демократи, ща защитават свободата на словото ДОРИ НА СВОЯ ОПОНЕНТ и, вместо да искат да бъде цензуриран, ще използват АРГУМЕНТИ.
В хода на експеримента бързо стана ясно, че още по-голям дразнител за "демократите" е президентът на Русия Владимир Путин.
Вместо да анализират това, което той казва и да коментират неговите аргументи (за целта улеснявах "демократите", като публикувах видеоклипове за по-разбираемо), почти ВСИЧКИ русофоби искаха блогерът, който публикува НЕЩО за Путин, каквото и да било - ДА БЪДЕ ЦЕНЗУРИРАН, ЗАБРАНЕН И ДОРИ ПРОГОНЕН от Блог.бг.
Така победата в облога, който сключихме, се оказа моя - ДЕМОКРАЦИЯТА Е ТВЪРДО УСТАНОВЕНА В БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО СЪС СВОЯ НАЙ.ЯРЪК РЕКВИЗИТ: ЦЕНЗУРАТА.
Слава Богу, модераторите на Блог.бг се оказаха наистина привърженици на свободата на словото и не се поддадоха на идеологическия натиск!
Но ДЕМОКРАТИТЕ?
ДЕМОКРАТИТЕ, които по презумпция трябва да защитават свободата на словото или, както е казал Волтер: "Не съм съгласен с това, което казваш, но ще умра, за да защитя правото ти да го кажеш!" - тези същите демократи постоянно НАСТОЯВАХА ЗА ЦЕНЗУРА.
Значи, да живее българската демокрация!
Та сега, колегите, които загубиха баса, ще трябва да платят една вечеря в "Хилтън" за целия екип, който участва в експеримента! :-)
Какво да се прави: наивните оптимисти винаги плащат от джоба си! :-)
Предавам шафетата в техни ръце. Експериментът продължава с втората си част: "Антицензура-2", в която, за съжаление, няма да участвам.
Но те са професионалисти и аз вярвам, че ще се справят.
А на изпроводяк, за да избършем сълзите от раздяла, какво да направим?
Естествено, да изгледаме един клип с Владимир Владимирович Путин :-)









Гласувай:
12



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lyubomircholakov
Категория: Политика
Прочетен: 3748026
Постинги: 581
Коментари: 2011
Гласове: 3305
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031