Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2009 15:02 - Фредерик Бегбеде-цитати
Автор: blackie Категория: Изкуство   
Прочетен: 16945 Коментари: 2 Гласове:
1



Всичко трябва да се преустрои. Всичко да се реорганизира в това общество. Днес онези, които имат пари, нямат време, а онези, които имат време, нямат пари. Да се спасиш от работата е толкова трудно, колкото и да се спасиш от безработицата. Безделникът е обществен враг номер едно. Хората биват поробвани чрез парите: те жертват свободата си, за да могат да си плащат данъците.

....

Когато човек е беден, поне си мисли, че мангизите могат да оправят всичко. Ала когато си богат, не можеш да си кажеш, че всичко ще се уреди с още една спортна кола, чифт обуща за дванадесет бона или ако преспиш с още една манекенка. Когато си богат, нямаш вече никакво оправдание. Затова и всички милиардери са на антидепресанти: те не са в състояние да накарат вече никого да мечтае, дори и себе си.

....

От раждането до смъртта животът ни е включен на автопилот и трябва нечовешка смелост, за да промениш курса. На 20 години си въобразявах, че зная всичко за живота. На 30 разбрах, че не зная нищо. Прекарал бях десет години в учене на всичко онова, което в последствие трябва да отучвам.

.........

Животът е сайтком: поредица от сцени, които се развиват сред едни и същи декори, с почти същите действащи лица и чийто следващ епизод очакваш с нетърпение, белязано от известно затъпяване.

........

Каква е разликата между това да обичаш и да се преструваш,че обичаш, при положение че успееш да излъжеш самия себе си.

.......

Удоволствието си има предимство: за разлика от щастието то съществува

.........

И преди всичко да привлече върху себе си всички най-идиотски опасности, особено когато е облачно. Декадансът не е само търсене на изкупление, а преди всичко начин на живот

......

В крайна сметка има много други начини човек да се бори с действителността, освен да изпада всяка нощ в кома... В смисъл по-опасни начини

.........

Да заминеш - ето една дума,която твърде рядко бива осъществена на дело. Думите не бива да се мечтаят,а да се живеят

.....

В живота има само една голяма любов, всички преди нея са подготвителен етап, а всички след нея – опит за връщане на изгубеното; голямата любов е сега или никога.

.....


Тагове:   Бегбеде,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - съвременният човешки живот е пр...
23.07.2009 18:51
съвременният човешки живот е просто една тъпа ( в смисъл не особено оригиннална и\или поучителна ) епитафия
цитирай
2. анонимен - http://xrumerservice.org
15.01.2012 01:20
Do you want to get significantly more targeted free visitors from search engines for your website almost effortlessly? Well, with increased exposure around the internet it's possible. But most website admins are yet not aware of how to get the popularity that multiplies itself within days. As many webmasters say, this backlink and traffic service can get potentially thousands of visitors to almost any website. So just visit http://xrumerservice.org to get started. :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: blackie
Категория: Лични дневници
Прочетен: 218833
Постинги: 68
Коментари: 152
Гласове: 370
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031