Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2019 13:35 - Аплодисменти за ... Параскева Джукелова
Автор: mybench Категория: Изкуство   
Прочетен: 2168 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 25.03.2019 18:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Днес ще споделя, един разговор с българска актриса, позната ни е с ролите във филмите „Кмете, кмете", „Аритмия", „Сезонът на канарчетата", „Суламит", „Асистентът" и „Емигранти", "Изпепеляване", „Време за жени", „Джулай", „Съдилището”, „Възвишение".

Два пъти носител на престижната награда Златна роза за най-добра женска роля, във филмите "Сезонът на канарчетата" и "Изпепеляване". Освен в български продукции, тя взима участие и в чуждестранни. През 2001г. се снима във филма „Версенженторикс", през 2003 в „Air Marshal" и „I Am David". Екранна партньорка е на Патрик Суейзи във филма „Икона“. На театралната сцена сме я гледали в „Обир”, „Анатол”, „Бягащи странници”.

Тя е красивата българска актриса Параскева Джукелова!

                     image
Параскева Джукелова                                                                      снимка: личен архив


         Какъв може да първият въпрос към една актриса? Къде можем да Ви гледаме в момента?

 

-          Първият въпрос? :) Хаха, обикновено е – как запомняте толкова много текст? На което отговарям – това е най-малкото, което се иска в тази професия. Помним текста така, както лекарите помнят латинските изрази, а адвокатите – разните алинеи и параграфи в правото. По-важно е думите да излизат от устата ти естествено, сякаш току-що са ти хрумнали, и изобщо присъствието на сцената, пък и пред камера да изглежда спонтанно, не намислено и фалшиво.

-          В момента може да ме гледате предимно на сцената на Народния театър – в постановките „Спускане от връх Морган” от Артър Милър и „Чаровно лято с неизбежните му там неприятности” („Чудаци”) от Максим Горки на камерна сцена, и „Един безумен ден” („Сватбата на Фигаро”) от Пиер дьо Бомарше на голяма сцена. Зрителите в Пловдив биха могли да ме видят в „Боряна” на Пловдивския Драматичен театър. И разбира се – филмите, в които съм участвала вероятно са достъпни в мрежата.

 

          Един вечен въпрос: Какво предпочитате - да сте на сцената на театър в малък град или на телевизионния екран пред хиляди зрители?

 

-          Предпочитам и трите – и театър, и кино, и телевизия. В началото на актьорския си път най - голямо удоволствие изпитвах, когато бях на снимачен терен, сега вече се чувствам прекрасно на сцената, независимо дали театърът е в малък или голям град. Живата връзка с публиката е силата, която прави театъра незаменим. Най-странно и притеснително съм се чувствала като водеща на живо предаване в телевизията, може би защото тази работа е по-близо до журналистиката, отколкото до актьорството.

 

         Случвало ли се е да Ви спират по улицата и да се обръщат към Вас с имена на Ваши героини?

 

-          Не си спомням. Сигурно е имало такива случаи – но това обикновено се случва на колеги, които стават много популярни с герои от дълго продължили телевизионни сериали. Аз нямам в биографията си такава героиня, която толкова да се е набила в съзнанието на зрителя.  Тези, които ме разпознават обикновено знаят името ми и държат да споделят, че са харесали някоя моя роля или работата ми изобщо.


        Какви планове чертаете за бъдещето си, и в професионален и в личен план?

 

-          В професионален план искам интересни предизвикателни роли и срещи с можещи и вдъхновени творци, а в личен – обич, хармония и мноого пътешествия! В търсене съм на смисъл и красота!


Желая на Параскева Джукелова, много успехи и позитивни емоции!




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mybench
Категория: Други
Прочетен: 45288
Постинги: 15
Коментари: 19
Гласове: 33
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031