Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2020 15:28 - ЗА КОРОНАВИРУСЪТ И БЕЖАНЦИТЕ- нима не идват от едно и също място ?!
Автор: sekirata Категория: Поезия   
Прочетен: 185 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 06.03.2020 10:59


Терапия

Понастоящем няма специфично лечение на инфекцията с новия коронавирус, като препоръчаното лечение е само симптоматично. Поради тази причина профилактиката е единственият начин да се защитим от разпространението на новия коронавирус.


Какво е коронавирус?

Коронавирусите са голямо семейство от вируси, за които се знае, че причиняват заболявания, вариращи от обикновената настинка до по-тежки заболявания като Близкоизточния респираторен синдром (MERS) и Острия респираторен синдром (SARS).

СНИМКИ НА НОВИЯТ КОРОНАВИРУС

image

image

Опитът от миналите епидемии показва, че тези БОЛНИ хора да бъдат вкарани в болници, не е особено добър вариант, тъй като там се създават по-големи условия да контактуват с хората и заразата да се разпространи по-широко.

Това си е една животозастрашаваща инфекция, която има много големи възможности за заразяване - достатъчно е да се ръкувате с болен, за да се считате за контактен.лечение за това заболяване в обозримо бъдеще не се очаква да има. "По тази причина за момента всички усилия са насочени към това да се изолира, да се ограничи разпространението на епидемията, спират се самолетните полети до Китай, всякакви мерки се взимат, за да не се разпространи по света, което е изключително трудно". за щастие при настоящата епидемия смъртността се движи някъде между 3 и 4 процента, което е доста по-малко от случая през 2002-2003 година, когато смъртността беше 10 процента или през 2012 година средноизточният респираторен синдром, където смъртността достигаше до 35%.


На въпроса може ли вирусът да се пренася с пощенски пратки той каза:

"Поначало тези вируси са неустойчиви в околната среда, трябва да има директен контакт и то не твърде отдалечено във времето, защото поначало това са вируси, които причиняват заболявания сред животните и могат да се прехвърлят на хората, когато те си общуват с животните, най-вече диви, и оттам вече да преминава от човек на човек".

Какво представлява новият коронавирус?

Новия коронавирус (CoV) е нов щам на коронавирус, който не е бил идентифициран по-рано при хората.

 

Какви са симптомите на някой, заразен с коронавирус?

Зависи от вируса, но често срещаните признаци включват респираторни симптоми, треска, кашлица, задух и затруднено дишане. В по-тежки случаи инфекцията може да причини пневмония, остър респираторен синдром, бъбречна недостатъчност и дори смърт.

 

Могат ли коронавирусите да се предават от човек на човек?

Да, някои коронавируси могат да се предават от човек на човек, обикновено след близък контакт със заразен пациент, например в домакинство, работно място или здравен център.

 

Има ли ваксина за новия коронавирус?

Когато заболяването е ново, няма ваксина, докато не се развие такава. Може да отнеме няколко години, за да бъде разработена нова ваксина.

Има ли лечение за новия коронавирус?

Няма специфично лечение за заболяване, причинено от новия коронавирус. Въпреки това, много от симптомите могат да бъдат лекувани. Следователно, лечението се основава на специфичното клинично състояние на пациента. Поддържащата грижа за заразените лица може да бъде много ефективна.

Какво мога да направя, за да се защитя?

Стандартните препоръки за намаляване на излагането и предаването на редица заболявания включват поддържане на основна хигиена на ръцете и дихателните пътища, безопасни практики за хранене и избягване на близък контакт, когато е възможно, с всеки, който проявява симптоми на респираторни заболявания, като кашлица и кихане.

Зимата и пролетта са сезоните с висока честота на респираторни инфекциозни заболявания и вирусна пневмония. Експертите предлагат да се вземат същите предпазни мерки като избягване на настинка, включително правилна вентилация в помещението и лична хигиена, избягване на дейности в местата с много хора и носене на маска или покриване на носа при кашляне или кихане.

Обърнете внимание на треската, кашлицата и други симптоми. Ако имате някой от тези симптоми, моля незабавно потърсете лекарска помощ. Пътуващите се насърчават да потърсят медицинска помощ и да споделят историята на пътуванията със своя доставчик на здравни грижи, ако имат някакви симптоми, подсказващи за респираторно заболяване, по време или след пътуване.

Типични за коронавируса са следните симптоми: треска (с температура), суха кашлица, задух, болки в мускулите, умора и отпадналост. По-рядко срещани симптоми са: главоболие, храчене на кръв, разстройство.

Нетипични симптоми са: хремата и болките в гърлото, които са характерни за възпаление на горните дихателни пътища. Хора, които имат хрема и кихат, по всяка вероятност са хванали настинка или грип.

Тъй като новият коронавирус засяга предимно долните дихателни пътища, заразените страдат най-вече от суха кашлица, задух и/или пневмония, но нямат възпалено гърло.

В много от случаите заразяването с новия вирус протича без всякакви симптоми. Според института „Роберт Кох", инкубационният период може да продължи до 14 дни. Специалистите препоръчват да не се прилага самолечение и при съмнение за заразяване да се посети специалист. Лекарят може да изпрати проба от слюнката в лаборатория, която да провери за какъв тип вирус става дума.

Важно е още да се знае, че маските пред устата и носа не могат да предпазят от заразяване, тъй като вирусите, включително и новият коронавирус, се предават по капков път или при контакт със заразена повърхност. Затова най-добрата превенция е да стоите далеч от хора, които са заразени, да миете ръцете си редовно и задължително със сапун и след това да използвате хартиени кърпи за еднократна употреба.

Грип или настинка? Разликите са малки.

Лекарите понякога изпитват затруднения да направят разлика между обикновената настинка и грипа. Една настинка най-често започва с дразнене в гърлото, хрема, а след това се появява и кашлица. Болният може да има малко повишена температура, главоболие и отпадналост.

Истинският грип обаче поваля човека изведнъж. Появяват се главоболие и болки в ставите, суха кашлица и дрезгавост, болки в гърлото, висока температура, често придружена с втрисане. Човек е толкова отпаднал, че не може изобщо да стане от леглото, няма никакъв апетит и е в състояние да спи постоянно.

Обикновената настинка преминава за няколко дни, а симптомите отшумяват след около седмица. Истинският грип обаче е по-продължителен, той изкарва болния от строя за минимум една седмица, а понякога и за по-дълго.

Германската комисия по ваксинациите препоръчва ежегодната противогрипна ваксина особено на онези, които са изложени на повишен риск от усложнения. Става дума за хора над 60 години, хронично болни от всички възрасти, бременни жени и обитатели на старчески домове. Лицата, които са в постоянен контакт с много хора, също са изложени на по-висок риск: медицински персонал и служители в институции, които обслужват много хора.

Кога са нужни антибиотици?

Повечето настинки, както и грипът, се причиняват от вируси, срещу които антибиотиците не помагат. Антибиотиците поддържат защитната система на организма. Те убиват бактериите и ограничават разпространението им, като атакуват клетъчната стена или метаболизма на болестотворните микроорганизми.

Използването на антибиотици е наложително, ако бактериите вече са навлезли в организма и са започнали да се размножават. Това може да предизвика възпаление или трайно увреждане на вътрешните органи. Възпаленията на белите дробове, на сливиците, на пикочния мехур или на мозъчната обвивка обикновено са причинени от бактерии. В тези случаи прилагането на антибиотик е наложително.


Тревога  И в Германия: опасният коронавирус се разпростира -ПАНДЕМИЯ!
 

Нещо ще призная, ще Ви кажа,

няма  аз да лъжа, мажа…

логически ще разсъждавам, ще го кажа -

 image

 

 

Коронавирусът създаден е за малките държави,

попитайте дори  и бати Слави.

Кой здрав мозък не прозря това?

Китай засегна –многолюдната страна,

но туй не е успокоение.

В момента са на полезрение.

Много са, ще оцелеят  и съмнение

няма в моето твърдение,

което имам от години-

Народът български ще да погине!

Малко сме, красиви, умни,

но лоши и недружелюбни.

Злобата и завистта ще ни затрие.

Тогава кой от картата световна ще ни изтрие?

стихове А.Х.Т. sekirata cekupama


image

 

 

Защо прилепите са толкова добри домакини за Ебола и други смъртоносни болести? Змии също, НО... Експерт: Китайският корона вирус е създаден в лаборатория в Ухан като биологично оръжие

Израелски експерт по биологическо оръжие твърди пред The Washington Times, че епидемията от смъртоносния корона вирус е възможно да е възникнала в биологична лаборатория в китайския град Ухан.

Твърди се, че от 2015 година в града съществува единствената в Китай лаборатория, която може да работи със смъртоносни вируси. Лабораторията 

Дени Шохам, бивш офицер от израелското военно разузнаване, който е изучавал китайската биологична програма, смята, че лабораторията е свързана с програмата за биологическо оръжие на Пекин.

През 2019 година държавният департамент на САЩ в своя отчет съобщава, че Китай "води скрита биологическа война".

НО КОЙ НА КОГО...?!
Китайците не за сефте си папкат змии, прилепи и кви ли още не, но защо сега стана така, след като Тръмп се прибра от Китай в Америка?!

image

ЛЕКАРЯТ ОПИТАЛ ДА ПРЕДУПРЕД И ...ПОЧИНАЛ?!
БРЕЙЙЙЙ...!

 

 




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sekirata
Категория: Поезия
Прочетен: 5290852
Постинги: 6074
Коментари: 3244
Гласове: 28733
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930