Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2023 06:20 - Левски
Автор: elizabethborislavova Категория: Поезия   
Прочетен: 5968 Коментари: 3 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

 

  • а Левски е един апостол и светец. По време на Съда велики в небето чух Гласа да зове Левски и да го строява в 144000 наедно с Кирила и Методия, Паисий най-ярките светли звезди за независимост и свобода като личност държава славянска – България, майка тяхна и наша и още много, много са в същите редове. Пламнах в любов неизказана, тя България стана всичко за мен чуствах се горда, горда, че съм българка, макар че не познавам това чувство на гордостта. За всичко туй ний стояхме в непрестанен верижен пост без храна в молитва непрестанна, троен страж пред Бога за преуспяване на България и дялото ядрото църковно сред нея.
  • Левски бе употребен свише да вдъхне Бог вяра в сърцата в собствените духовни и физически сили на поробения народ, а девицата Райна Княгиня със собствените си ръце уши знамето на свободата и го развя с дръзновение над поробената си земя!
  • Първи бе призван за награда светиева първоапостолът на свободата Левски, Константин и Методий, учениците им, Паисий и още много други. От тях имаше такива, които влизаха в редиците на тези с белите руби и зелените палмови клонки в ръка. Тез, които са проляли кръвта си за правда и свобода, за народа свой и България. Особено впечатление правеше фактът, че Гласът съдебен свидетелствуваше с голяма Божия любов към България и славянските народи.
  • Първи е Апостолът на свободата Васил Левски, братята Кирил и Методий и техните ученици, Паисий и на много други духовни книжовници и просветители народни чух имената, произнасяни в Съда велик! Аз не зная и не вярвам да са били в пълнота на Истината Божия, но не са били отговорни поради това, че за времето им тя не е била дадена в пълнота.
  • И приеха кат девица в подвизите на героите със славянска българска кръв, преминах бесилата и по върховете кръвта пролята, но вярата си в Тебе християнска на османа не продадох. И в чин „българка“ се борех в съдби с героите на свободата вси, но най-вече на бесилото черно чрез Левски Те уверих, че за родина и народ жертва олтарна поставих младостта и не пощадих кръвта си жарка, за България оповестявах свобода с кървави писма. Ето ме, пред Теб и небе стоя, в чистокръвие на славянка Те възлюбих от дълбина чрез вяра в надежда съкровена вървя. А Ти, чрез Гласа Си могъщ днес насъщ българка ме нарече и от колибата рибарска извлече и на плещи ми крехки натовари Съд Ти тежки да нося.
  • … апостола Левски е на най-високото стъпало от всички герои, паднали за свободата на България, които са вярвали в нейната утрешна свобода свободна България с история сред цялата планета Земя.
  • О, знаме на зората светла, вей се над България, навек свободно бъди. О знаме вято в ръката на княгиня Рая – дъщеря твоя, о вест всемирна Моя, чрез апостола на свободата – Левски носена на земя от всички апостоли сред земя, родили сте се в чинове царски борили сте се за свободата, днес вам строявам чрез чинове живи и вам благославям, чрез таз страна педя Ханаан духовен вменена. За тоз ден, цел Съм я освободил като Моя съдба. Над нея вождове родих да носят игото на плещи и да се борят за съдби. Те са ранните работници Мои /според притчата/. Елате ранни и обедни единни с вечерните. Елате сведете се под едно знаме на България, сведете глави чрез живите представители.
  • Но все пак има и с какво да се покаже и православната черква кат майка на верни нейни синове, които са водили борба за истината словесна кърма – Кирил и Методи, Паисий Хилендарски, Иван и Неофит Рилски, Васил Левски, знамето Княгиня Райна.
image
image

 




Гласувай:
9



1. barin - Здравей, Елизабет. Портретът на ...
24.02.2023 20:49
Здравей, Елизабет. Портретът на този велик българин обикновено го има из канцелариите. Нека поне в Президентството, Народното събрание и Минстерствата го поглеждат по-често и по-дълго да се застояват пред него, че да имат време да се замислят.
Поздрави!
цитирай
2. elizabethborislavova - Здравей, Иване, как са задачите, заради които ни остави без интересните четива в блога?
25.02.2023 19:54
Има хора, които някой си е нарекъл светци. А виж за Левски сам Бог какви интересни неща казва. Първия тот българския род в 144 000. Знаеш ли какво значи това?
цитирай
3. barin - Всичко върви по план, Елизабет. ...
25.02.2023 20:59
Всичко върви по план, Елизабет. Въпреки трудностите ще посещавам понякога блога и ще чета моите любимци. Цифрата 144000 ми е позната, но не се сещам какво означава. Моля те припомни ми.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elizabethborislavova
Категория: Поезия
Прочетен: 644707
Постинги: 912
Коментари: 1022
Гласове: 2559
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031