Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2012 13:11 - В ГНУСНО ВРЕМЕ ЖИВЕЕМ, ДАМИ И ГОСПОДА!
Автор: novkoment Категория: Политика   
Прочетен: 3143 Коментари: 3 Гласове:
6



 
КАЗИОННАТА ЛИТЕРАТУРА ДНЕС
 

  image
Ако съдим по казионните текстове в съвременната българска литература, българинът няма социални проблеми.

Според казионната съвременна българска литература българинът има само психологически, сексуални, семейни проблеми и несекващо разсъждава, абсолютно бездарно, ако съдим по авторите, които се опитват да ни убеждават в това, по философски, въпроси. 

Според съвременната казионна българска литература българинът не се интересува от своята история, от миналото на нацията.

За съвременната казионна българска литература християнството не съществува, в същата степен в която него го нямаше и в литературата по време на социализма.

Някак неусетно българската литература бе опитомена, дресирана, подкупена и принудена да бъди послушна, хрисима, беззъба, безгръбначна, „политически коректна”, сиреч партийно послушна.

Най-отвратителното е, че по времето на социализма казионната държанка обслужваше само Партията, а сегашната изпечена проститутка обслужва всеки платежоспособен клиент... 

Каква е разликата между партийно преданите текстове по времето на социализма и между партийно преданите текстове днес?

По времето она социализма, огромната част от текстовете бяха бездарни, обслужващи партийните изисквания.
По времето на капитализма – след 89-та, огромната част от текстовете в литературния живот са пак бездарни, пак блюдолизнически от идеологическа гледна точка.

Литературата по времето на социализма бе безгръбначна, такава е и днес в огромната си част.

Как се случва така, че идеологическите слуги успяват винаги да бъдат в господстваща ситуация у нас?

Как се случва така, че на мястото на Пантелей Зарев се оказаха Михаил Неделчев и Николай Аретов, асистирани от Милена Кирова?

Как стана така, че на мястото на образцово бездарните Коста Странджев и Димитър Методиев се оказаха стряскащо бездарните Георги Господинов и Силвия Чолева?

Ако съдим по съвременния литературен живот – българският народ преживява вече 20 години несекващ виенски бал.

Според текстовете на гореизредените България е най-щастливото място за живот на света. (Безспорно за посочените персони е точно така, в никоя друга страна по света не се толерират така безпарднонно бездарието и последствеността, в никоя друга страна не се заплащат така щедро охранителските функции в литературата...).

Това отношение към литературата – да бъде контролирана, манипулирана и превръщана в слугиня на политците, е характерен белег за всяка една власт от 1944-та насам.

Но контролът върху литературата се е осъществявал винаги от литератори – както вчера, така и днес.

И задайте си въпроса кога извънлитературните фактори в литературата са били по-мощни – дали при социализма, когато Любомир Левчев бе на върха на властовата пирамида и все пак си позволяваха критични бележки за поезията му, или днес, когато никой не смее да гъкне срещу най-омерзителното явление в литературния ни живот – Георги Господинов?

Ще минат години и идващите след нас ще разгръщат омерзени книжките на сегашните писатели, критици и псевдопоети и ще възкликнат – нима хората тогава са се интересували от „миризмата на гаджето, което сере пред тебе”(Георги Господинов), нима са се вълнували само от „високо вдигнатите крака” на Силвия Чолева, нима са вярвали на писанията за идиоти на Николай Аретов и Михаил Неделчев, нима е имало и един читател, който да възприема сериозно брътвежите на Милена Кирова?

В гнусно време живеем, дами и господа.


КНИГИ NEWS

www.knigi-news.com



Гласувай:
6



1. анонимен - daype Avarl
27.01.2012 12:45
скачать <a href="http://skachivajsoft71.info/1748-tatler-february-2012-uk.html">Tatler - February 2012 (UK)</a> <a href="http://skachivajsoft71.info/1758-roxette-diskografiya-ctudiynye-albomy-1986-2011-mp3.html">Roxette - Дискография (cтудийные альбомы) (1986 - 2011) Mp3</a> http://skachivajsoft71.info/2414-wi-fi-hotspot-from-notebook.html - Wi-Fi Hotspot from Notebook http://skachivajsoft71.info/1999-2012-grammy-nominees-2012.html - 2012 Grammy Nominees (2012)
цитирай
2. анонимен - adobe photoshop cs4 demo
17.02.2012 10:10
martin evening tutorials flash readers http://hbcxrec.hostingsociety.com/acrobat-reader-pdf.html acrobat reader pdf
цитирай
3. shtaparov - Съгласен!!!
29.04.2012 16:45
Абсолютно съм съгласен с констатациите ти,приятелю: днешните организации,на които е позволено да се занимават с литература,история,спорт,политика,наука,
музика и всякакви други изкуства са съвсем същите,които си бяха през комунистическо време,и не са променили мисленето си нито на йота!!! Те продължават да подбират кадрите си и да не допускат случайни хора в своите редици,за да не изпуска "партията" контрола си над тях.
цитирай
4. shtaparov - Още една
29.04.2012 16:53
А има и още една "дребна",но много фундаментална разлика между днешните изкуства в България и онези,които би трябвало да бъдат,за да обслужва изкуството интересите не на "партията",а на България. Това е фактът,че и до днес не се допуска да се появят каквито и да било творби,които да възпяват и да прославят борбите на Българския народ срещу комунистическото мракобесие и окупация,а в същото време медийните ни пространства съвсем редовно се задръстват от гадните и опротивели ни вече творби за "партизани",за борци срещу "фашизма" и т.н.! А тази престъпна практика е нужно час по-скоро да бъде преустановена!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: novkoment
Категория: Политика
Прочетен: 164676
Постинги: 61
Коментари: 39
Гласове: 52
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031