Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2021 17:49 - "ОТЛИЧНО , ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ В СЪЩИЯ ДУХ" -КИРИЛ ПЕТКОВ И АСЕН ВАСИЛЕВ ПРАВЯТ ПАРТИЯ
Автор: sekirata Категория: Политика   
Прочетен: 246 Коментари: 1 Гласове:
3




image



 Кирил Петков, Василев и Денков успяха да натрупат актив. А оценката, която им показаха социологическите агенции, гласи: отлично, продължавайте в същия дух


image

Новите герои


Политическата мълва вече посочи трима служебни министри - Кирил Петков, Асен Василев и проф. Николай Денков, за лица на нов партиен проект, свързван с президента Румен Радев. Спекулациите вървят паралелно със скандала за двойното гражданство на Петков, изтълкуван от самия него и от държавния глава като атака в стил "задкулисието отвръща на удара". Така че е налице класическият конфликт - героят се бие с лошите и всички му симпатизират. Но освен че влиза в бой с разкрития за ББР, с престижно образование и успешен бизнес на светло, Кирил Петков притежава и други преимущества, които го превръщат в антипод на известните ни политически лидери. Усмихва се почти непрекъснато, излъчва позитивизъм, личи му, че спортува. И още нещо, което не е за пренебрегване - често споделя снимки от времето, прекарано със съпругата му и трите им дъщери.


Това го прави в очите на обществото съвсем пълнокръвен човек. Човек, желан за лидер, премиер, предводител. А и Петков става все по-малко уклончив, както, впрочем, и Асен Василев, който наскоро публично заяви: "Докато не си свърша работата като финансов министър, няма да участвам в такъв проект." Същото, но с повече думи обясни и Петков по БНР: "Нека го говорим, когато стане факт. Не мога да го казвам в момента. В момента съм служебен министър, който трябва да е безпартиен. Останаха две седмици. Имаме енергия да продължим да бъдем част от промяната. Какъв е най-добрият начин да го направим ще бъде много сериозен разговор не само с нашите съмишленици, но и с нашите семейства, с нашите партньори. Трябва да помислим внимателно, но знаем, че България има нужда от още промяна."


Промяната


Предимство за Петков, Василев и проф. Денков - и тримата съратници в различни проекти отпреди министерстването си, е, че с участието си в служебното правителство значително скъсиха пътя до партийния проект. Със своите действия за "изчегъртване" на модела на ГЕРБ те започнаха да пишат политическата си биография. Докато ДБ, "Има такъв народ" (ИТН) и "Изправи се БГ! Ние идваме" (ИБГНИ) все още не са проявили управленски умения, тъй като не успяха да съставят правителство и в 45-ия, и в този парламент, Петков, Василев и Денков успяха да натрупат актив. А оценката, която им показаха социологическите агенции, гласи: отлично, продължавайте в същия дух.


В коя част от идеологическия спектър се позиционират? Това едва ли интересува силно някого. Избирателите в България привикнаха с политическата флуидност и единствено твърдите партийни ядра отдават значимост на идеологиите. Но и за какви твърди ядра говорим при 42% активност на последните избори и малко над 650 000 гласа за победителя.


Петков казва, че е десен човек. Вече има един дебют в политиката като член на Националния съвет на "Да, България". Но е известен и с активната си позиция на природозащитник - работеше за гражданското сдружение "Да запазим Корал" и приветства решението на МС плажовете "Корал", "Карадере" и "Иракли" да бъдат запазени за екологичен туризъм.



https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/коментар-на-асен-василев/523193422315369/?__so__=permalink&__rv__=related_videos



https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/272694557720764/


 


ИЗСЛУШВАНЕ НА МИНИСТЪР КИРИЛ ПЕТКОВ

https://www.svobodnaevropa.bg/a/31437044.html
 

 
Петков: Няма да говоря за политически проекти, докато не ми изтече мандатът https://www.vbox7.com/play:deb8ec4595&start=14

Не съм се предлагал за министър, Слави Трифонов ме покани


Тагове:   kiril petkov,   asen vasilev,   napredistinski,


Гласувай:
3



1. sekirata - profil-agresivni katerici, migar ne razbrahte che vremeto na gerb svurshi
31.08.2021 17:52
stiga po mene!

kakto i medii , internet .......vsichko shte se preobraziiiii
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sekirata
Категория: Поезия
Прочетен: 5289610
Постинги: 6074
Коментари: 3244
Гласове: 28730
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930