Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2023 01:45 - За Телус и един от дванайсетте тъпанари
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 4600 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 24.01.2023 01:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 За добро или зло, ако питате мен, за зло, ФБ се наложи като сновна медия в  Територията. Ама как, ще кажете, за зло.Ако сте ме чели внимателно, ще ви припомня Левски: "На такива хора дай работа, които са разсъдителни, постоянни, безстрашливи и великодушни. Едно от тия качества да липсва на водача на тая свята работа, то той ще я улайневи както и да е." Накратко и в сегашен контекст-няма работа, която да не сме олайнявили, ако и да идва от вън и е със строги правила, колкото и важна да е. 

 По същество. От години бг фейсбук се вълнува и протестира. Протестират свестните,честните и добрите, постоянно докладвани от останалите. Използват се всички познати от живота и футбола пинизи. 
Модераторите толерират лошите и отстраняват опонентите им. Масово докладване на тролове сваля всеки текст. Блокират предимно всеки, който не е в мейнстрийма на Москва. Бирд.бг направиха разследване, разкриха системата на модерация. Софтуер, софтуер, трети път човек, който има да реши десетки казуса за минути. Фейсбук е основно пропагандно оръжие, затова, връзките с Москва са решаващи. 

Кой съм аз. Писал съм 15 години във форума на "Сега" с няколко  псевдонима. Аз бях Наум, Зе Мария, Али  Физика  и т.н Имам за поне три книги публикации, хронология на времето. Всеки  мой текст се възприемаше на нож. Водил съм хиляди словестни битки, Писал съм и две години колонка  за "Литературен вестник," "Кафене"; мои публикации има в почти всички онлайн платформи. Но единствено в "Сега" имаше модератор, който се чудеше как да ме отстреля. Е, направи го, на десетата година, след хиляди мои постинки  и безброй виртуални битки с врагове. След година-две-всичко свърши и  за този форум, просто приключи.

Аз, разбира се, си взех шапката и си заминах. Буквално. Загубих интерес, загубих надежда, че нещо  на Територията може да се промени. И до сега не вярвам в това-тук , "Надежда всяка, оставете". Като имам малко време, между две малки,  си почесвам езика във ФБ.

  Поводът. Преди два дни коментирах пост на Косьо Ми за публикацията в "Ди Велт". Следва коментар от някакъв трол 
Димо Ди: "Bogdan Yordanov Трябва немедленно да спреш ръкоделието, че от усърдно следване на бог Онан, багажа в манерката е станал на квас"

Въпросният автор е чист трол. Аз го докладвах незабавно. Отговориха ми, че не им нарушавал стандартите на общността. Оспорих, че те, явно, не разбират значението и смисъла на този коментар. Отново ми отговориха, че не нарушава нищо. И така, четири пъти,
 

Аз, обаче, в спонтанен отговор на тролския коментар, уверен във възмездието над простаците, преди още да получа първия отказ,  му отговорих: "Изгори, за да светиш на тъпанарите". Напълно уверен в победата на  здравия разум и техните, на ФБ правила.  Което бе докладвано  от него и фенове, и  типично по български,  вместо него,  лишиха мен  от достъп до ФБ за  дни. А неговият коментар си седи до ден днешен, щото, макар  и 4 пъти докладван, не нарушавал стандартите на общността. Да ви таковам на стандартите, в които обиждащият е с предимство пред обидения ... Обжалвах-получих отказ. Наказаха, като бг милиционери, потърпевшия, вместо бандита.

 Клета, майко Българио. Телус има да избере 12 души модератори. И един или повече от тях  не знаят кой е Онан и що означава ръкоделие. Кое е мръсна обида и кое е алегория. Тези момци и девойки са нула като интелект. Техните началници-още по-голяма. Некадърност  е най-малкото определение. Те са продукт на провала на бг постсоц образование. Те са базата на "Вгъзраждане", "Герб" и прочие токсични партии. Те, както казваше Македонски, ще погребат България.




Гласувай:
5



1. marrta - :(
20.04.2023 13:47
ПОдобни са моите наблюдения. Толерира се малоумщината и грозното безмислено говорене/писане. Всичко читаво и честно, разумно, интелигентно написано се трие. Така работи явно лъжата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4944663
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031