Постинг
02.04.2015 07:19 -
бабина рецепта за задушен заек
Автор: vallazarov
Категория: Рецепти
Прочетен: 25833 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 02.04.2015 07:21
Прочетен: 25833 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 02.04.2015 07:21
Продукти
-домашен заек /около 1.5 кг. /
-6-7 с.л.. свинска мас/олио/
-. брашно за овалване
- 1 морков,1/2 глава кромид лук,50 гр целина
-1скилидка чесън
- сол и черен пипир на вкус
-1ч.ч. пилешки булъон
За маринатата
-200мл бяло сухо вино
- 1/2 глава лук
- 2 бр. дафинов лист
- 1-2 зърна карамфил
- 1 с.л. винен оцет
Приготвяне
Нарежете месото на парчета с тегло около 150-200 гр. Поставете в дълбок съд
и залейте с приготвената марината.Течността трябва да покрие добре месото.Поставете в хладилник за ололо 2 часа.От време на време обръщайте парчетата.
Извадете и подсушете месото,оваляйте всяко парче в брашното и запържете в сгорещената мазнина до получаване на златиста коричка.Соса от пържеженето деглазирайте с малко вино .Добавете 1/2 ч.ч. булъон или топла вода.Наредете месото в дълбок съд на един ред.Най-добре се получава в съд с дебело дъно покрит с плътен капак.Добавете нарязаните на едро зеленчуци,овкусете с подправките и залейте с деглазираният сос от пърженето,така,че да покрие месото.Ако е необходимо,добавете допълнително топла вода.
Задушавайте на тих огън с плътно покрит капак за около 1-1.5 часа.
Готовото ястие се поднася с картофена салата с пресен лук,а през лятото - с пресни зеленчуци.
-домашен заек /около 1.5 кг. /
-6-7 с.л.. свинска мас/олио/
-. брашно за овалване
- 1 морков,1/2 глава кромид лук,50 гр целина
-1скилидка чесън
- сол и черен пипир на вкус
-1ч.ч. пилешки булъон
За маринатата
-200мл бяло сухо вино
- 1/2 глава лук
- 2 бр. дафинов лист
- 1-2 зърна карамфил
- 1 с.л. винен оцет
Приготвяне
Нарежете месото на парчета с тегло около 150-200 гр. Поставете в дълбок съд
и залейте с приготвената марината.Течността трябва да покрие добре месото.Поставете в хладилник за ололо 2 часа.От време на време обръщайте парчетата.
Извадете и подсушете месото,оваляйте всяко парче в брашното и запържете в сгорещената мазнина до получаване на златиста коричка.Соса от пържеженето деглазирайте с малко вино .Добавете 1/2 ч.ч. булъон или топла вода.Наредете месото в дълбок съд на един ред.Най-добре се получава в съд с дебело дъно покрит с плътен капак.Добавете нарязаните на едро зеленчуци,овкусете с подправките и залейте с деглазираният сос от пърженето,така,че да покрие месото.Ако е необходимо,добавете допълнително топла вода.
Задушавайте на тих огън с плътно покрит капак за около 1-1.5 часа.
Готовото ястие се поднася с картофена салата с пресен лук,а през лятото - с пресни зеленчуци.
Вълнообразно
Истинските новини от недържавата!
Безмилостната оценка на Макеавели за бъл...
Земенски пролом на река Струма
Безмилостната оценка на Макеавели за бъл...
Земенски пролом на река Струма
Няма коментари