Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2017 06:14 - С МОЛБА КЪМ ТРИМАТА НАЙ-ПЪРВИ БЛОГЪРИ...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 2729 Коментари: 14 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

       С  МОЛБА  КЪМ  ТРИМАТА  НАЙ-ПЪРВИ   БЛОГЪРИ

                       ЗА  ИНТЕЛЕКТУАЛНА  ПОМОЩ

 

   Мисля, че тази форма на вътрешноблогови сношения, при които по-първите да раздават акъли на по-глупавите след тяхна молба, трябва да стане популярна в Блог. бг. Налице е първият опит – един много комплексен блогър - много пръв, много изключителен и много уникален, за когото мисля, че за разлика от мен не бе необходимо да търси интелектуални консултации от по-първи от него, без да се сезира върху определени личности, наеректира в нета питане как е правилно да се тълкува добилото гражданственост понятие, ЧЕТИВНО /НЕ/ГРАМОТНИ. При този разпилян зов да му се обясни понятието, вместо да сторят това потентните по тази тема, то биде нетово заподмятано от масите в социалните мрежи. Единственоп от уважение към тях не казвам, че те не могат да дадат никаакво обяснение на този блогов първенец.  Поради висотата на неговия интелект, неправилно съчетана с неговата нетова недалновидност, той предизвика контранаеректирване сред блогови глупендери, които също за първи път чуват това понятие, без да могат да му обяснят същността:

    Четивно неграмотният е жертва на популизма, поразен от масовите му оръжия за опростачване. Глупавите обяснения достигнаха до там, че те изкараха този много пръв блогър не само четивно неграмотен, след като не знаел що значи това, но и функционално неграмотен, което е съвсем различно. От тази „интелелектуална” консултация човекът се засрами заради идеята си и реагира негативно на обяснителите. В отговор бяха отправени към него закани, свързани с всичките му телесни отверстия и той се принуди да  архивира постинга си за по-добри времена. Предполагам, вече нищо няма да посмее да попита. Натръдвам на този факт, за да подчертая, че тези за които се видя, че са четивно неграмотни, стана ясно и дрго, че са и функционално неграмотни. Заради тях желанието на издигнатия блогър да извърши пълнокръвни интелектуални сношения с по-съвършенните от него блогъри стана невъзможен и он се абортира от идеята си.

 

      За да не се достига отново до този тупик, аз подскокнувам от съвсем друга платформа – отправям три въпроса, на които сам не намирам отговор, насочени персонално към трите водещи блогъри, безспорни специалисти и недостижими в области, където аз не се чувствам достатъчно просветен. Освен от тези блогъри никакъв друг коментар няма да прочета, изтривам го на секундата. Ще фанат и мен да ме набедят, че съм функционално неграмотен, да ми образуват нерви.

 

     Първият ми въпрос е икономически:

     Каква бе икономическата предпоставка и какво ще стане след реализирането на декрета на Путин, забраняващ в Русия да се търгува с долари. Ефектът от този декрет е катастрофален за САЩ, аз съм в Калифорния и съприживявам ужаса на Америка и на американците от краха, в който ги хвърли Путин. Мисля, след този удар те никога няма да се оправят. Дано Америка удържи още две седмици, докато се върна в България, вече и от това ме е страх. Бих желал да науча повече за икономическите причини, довели до този декрет на Путин и колко живот остава за икономиката на Америка след него.

    Въпросът си отправям към THEECONOMIST, един изключителен ум в макроикиномиката. Като странична тема той би могъл да помести и информация за Преводната рубла,  чиято идея послужи да бъде зачената десетки години по-късно европейската валута. Отбелязвам, че Икономисто е много изключителен и макар не много пръв и не много уникален, той ще се справи, защото е млад професионалист. Ако не получа обяснение от него, което да прави смисъл, това ще доведе до падането му на доста места надолу в блогкласацията.

    И още нещо между другото, но за сезиране към него:

    Възможно е в този мой постинг въпросите ми да не са моя идея и върху отговора му да се осъществява fullmonitoring.

 

    Вторият ми въпрос е свързан с ВСВ:

    Как така стана, че в тази война СССР пречупи гръбнака на кафявата чума и спечели войната? Това го каза Путин на 9. 05, значи е така. Аз обаче все питам, ето защо адресирах въпроса си към FREEOLDMAN.

    Забелязах в изявите на този нетов изявявач, че той е изключитално компетентен по темата ВСВ, по която притежава много голяма и силна гросмайсторска сила. Привеждам като мотив към мнението си пълният му БЛОГОВ разгром му над немското тигърче, като да го прегази той с Panzer.  Речовата му огнева мощ е като ек на 152 мм. гаубица. Като се прибави и качеството му, че той е много уникален, загърбвайки отсъствието в него на останалите две необходими качества – много пръв и много изключителен, аз казвам:

-         Вярвам в този нетов изявявач, той ще съумее да се справи със

задачага си. По темата има публикация на товарищ Валирий Венцевь, посочвам я като сламка при изготвяне на отговора.

 

   Третият ми въпрос е към един поборник за чист български език, пазарджишкия учител по литература RUSTAM, който съм включил към блогърите, които протекционрам. Един регионален въпрос от неговия край не ми дава мира, надявам се той да ме светне:

    По времето на Правешкия Джуревец изселваха циганите от Пазарджик по селата около Пазарджик с препоръка да работят по ТКЗС-тата, ДЗС-тата. Колко работеха и крадяха ли, не е моят въпрос, той е съвсем различен:

     Защо всичките тези изселени от Пазарджик ромове след 1989 г. не се върнаха обратно в Пазарджик, а се заселиха във Велинград, където основаха два квартал в самия Велинград - Анезица и Асфалтова база и един в махалата Корова. Така те заплашват да унищожат дребния поминък на велинградчани, които дават стаи под наем, защото гостите на града ги е страх да не ги окрадат българските граждани от тези махали и предпочитат други градове за почивка.

   Преди да формулирам въпроса си се съветвах със специалисти от Центъра, които считат, че въпросът ми е толкова лек, та дори обиден, все едно да питаш някого различава ли digitus от phalos. Аз мисля, че въпросът е по-сложен, оборих центроваците,  а изборът ми на човек от региона и обстоятелството, че той е и октавон – има 1/8 ромска кръв, доказва че изборът ми е правилен и само от него мога да получа правилния отговор.

    На този изтъкнат блогър липсват качествата много изключителен и много уникален, но пък той е много пръв – качество, което двамата преди него също видни нетови изявавачи не притежават.

    На всичките – Весела Коледа…

    И внимавайте с отговорите. Може да не знаете какво означава понятието четивно негработни, но какво означава понятието МОНИТОРИНГ, трябва да знаете.

     Поздрав с една  песен, записана на фона на Пиринските красоти, изпълнена от какъв певец!

 






Гласувай:
16



1. apostapostoloff - Тиа блогере
20.12.2017 06:32
са много ентелегентни, ама баба Юла Измекярчето вика, че иначе не можели и дирниците си да избришат като ората. То и самата баба Юла си е гламава, ама пък кой знае?...
цитирай
2. vesever - Ще взема отношение със смирената ...
20.12.2017 10:52
Ще взема отношение със смирената молба коментарът ми да не бъде изтрит ;))
Не следя блоговите разправии, защото ми е грозно и смятам, че на зрели хора не подхожда такова държание. От време на време случайно попадам на някакви разпри в блога.
Наскоро попаднах при блогера рустам и този човек ми направи изключително лошо впечатление. Разбирам, че е учител. Жалко, ако такива са българските учители. Един учител трябва да бъде благороден, добронамерен човек, а не дребнав заядливец.
Чудя се на такива хора, нямат ли си собствен живот, ами все гледат да оплюват другите, това е изключително недостойно поведение и пак казвам, един учител не би трябвало да се държи така.
Мисля, че много хора в днешно време са се изпълнили с негативна енергия и се чудят къде да си я излеят и дори не си дават сметка за неадекватното си поведение.
И блогът явно не прави изключение.
Мисля също така, че хората, които /образно казано/ си ги мерят, са едни изключително комплексирни и нещастни хора, които явно опитват да се изтъкнат и едва ли не да блеснат, стъпквайки някого другиго.
Аз все пак вярвам, че хората са братя и нормалното поведение е да си помагаме и подкрепяме и уважаваме един друг. Агресията е сериозна аномалия и е жалко, че много хора са така лесно поддатливи на ненормалното и злото, вместо да търсят доброто и полезното в отношенията си.
Смятам, че това, което си заслужава, е човек да твори и да дава доброто от себе си на околните, и всичко ценно, което може да бъде дадено на хората, всеки според уменията и талантите и знанията си, и така да се получава приятно и добронамерено общуване. Както в реала, така и във виртуала - смятам, че това е целта на човешкото общуване, да се обогатяваме един друг и не разбирам защо някои хора имат нужда от конфликти, разправии, обиди.
Вече спрях да отварям първа страница, отврям само любимите блогери, тъй като ми е мъчно, че хората така се озлобяват и загубват човешкия си образ и не искам да си товаря душата с помиите и злобата им.
Някога блогът беше място на творци, в самото начало. Аз се появих през 2008 г.
С годините много смислени хора и творци почнаха да се махат именно заради злобната атмосфера, която в последствие започна да се разраства.
Все пак, идват празници, дано поне по празниците се намалят негативните емоции...



цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Коста!
20.12.2017 14:14
Изненада ме!
Великият блогър, с висок "морал", да има само една осма ромска кръв?! Мислех ,че е доста повече И с друго ме изненада, че е литератор? Аз мислех, че е крояч!
Защото крои лъжи и ги разправя като дърт циганин!

Приемам всичко за вярно!
Но ,щом е учител, при него има една подробност, която го прави инфантилен!

Турците са умни хора! Доскоро пенсионирали мъжете учители на 42 години, такава информация имам? И причината сигурно ще изненада всички!
Понеже да си учител е работа, свойствена за жена, а не за мъж, по обясними причини-то си е продължение на майчинството, мъжете ги пенсионирали, защото след десет годишна работа се вдетенявали! И ставали бетер от учениците! Вместо те да учат децата, се получавало обратното?

Та, въпросният литератор май чувствително е прехвърлил тази възраст?
Имай предвид тази работа, та като получиш отговор, не бъди остър и рязък с литературната му душа! Защото освен с изписания на аватара му гьонсуратлък, той има нежно и чувствително сърце!

Весели празници ти пожелавам!
цитирай
4. rosiela - Коста,
20.12.2017 17:50
забележително видео!
цитирай
5. planinitenabulgaria - Две изречения, и толкова много грешки:
20.12.2017 19:56
apostapostoloff написа:
са много ентелегентни, ама баба Юла Измекярчето вика, че иначе не можели и дирниците си да избришат като ората. То и самата баба Юла си е гламава, ама пък кой знае?...


1. Тия тримата са наистина много интелигентни - до толкова, че малко хора могат да установят този безспорен факт. Другите им завиждат и затова поставят качеството им ИНТИЛИГЕНТНИ в кавички. Доказателство, за интелигентността им е обстоятелството, ча аз сАмият се опитвам да ми образуват консултации, дано да се получи. Убеден съм, Вие не ги разбирате и поради това ги иронизирате.
2. Неправилно наричате г/жа Юлия Баба Юла. Гова е жена в центъра на разплодната си възраст. В масивите на Центъра попаднах на актуализирана информация от 1- 12- 2017 г. където опративният работник, следящ изявите й е вписал в документа, че тя редовно узрява яйцеклетки, и когато ги узрее става за няколко дни като ракета на Путин. Има пострадали през този неин периоод мъже, някои със много сериозни контузии, между които счупени ребра, спукана капсула на черен дроб или далак, пробив в перитониума на партньора й и още по тежки. Те са се оплакали на приятелите си и сега всички мъже от олбкръжението й с настъпването на тези й дни побегват далеч от нея.
3. Друга грешка допускате относно степента на интелигентност на тази жена, която е 27 по единадесетобалната система на Центъра, при 33 възможни. Вашата е много по-ниска, но информацията ва Вас до сега остава конфиденциална.
цитирай
6. leonleonovpom2 - Чудесен коментар-№2
21.12.2017 16:59
Поздравления за Веселина!
Ето, такъв коментар подхожда на един учител! Истински!
Да учи на добро!
А не на канибализъм! При това с личен пример!
Коста, аз не само "Интилигенти", дано открие грешката, да се зарадва , слагам в кавички за някои!
И морал,при това с предимство-също! Защото него пък изобщо го няма, в безтегловност е при някои! И кавичките го поддържат, да не изфиряса!

Хубави празници на всички!
И на тези, загубили морала си, дано го намерят!
цитирай
7. radostinalassa - ре
22.12.2017 16:56
Крайно време е да се спре печатането на долари на основата на руските ресурси.
Ако Русия не беше спечелила нямаше да има руски народ, а те са произлезли от нас.
Не съм фен на евреите( и учителите. Правилно е да се пенсионират рано.
цитирай
8. planinitenabulgaria - Творческите орални сношения са възлюбена от мен форма но общуване!
22.12.2017 18:02
radostinalassa написа:
Крайно време е да се спре печатането на долари на основата на руските ресурси.
Ако Русия не беше спечелила нямаше да има руски народ, а те са произлезли от нас.
Не съм фен на евреите( и учителите. Правилно е да се пенсионират рано.


В момента съм в САЩ, ще се боря за каузата Ви да се спре печатането на долари на основата на руските ресурси. Ще се боря и втората част на каузата Ви, да няма тук фенове на евреите.
Истината за богатсвото на Америка е, че то идва от ограбването на Русия и Северна Корея. Това не може да продължи, затова Путин има бомба, с която може да превърне Земята в прашна комета и така да избие всичките си врагове.
Не сте права, че Русия е ограбена съвсем. Ако това бе така нямаше да има олигарси с богатство десетки и стотици милиарди долари, а бащицата им Путин - с 250 млрд. В Голямата страна живеят най-щастливите хора на земята и причината за това е президентът им, който с полезни за страната конституционни промени ще остане докато е жив.
Вписвам Ви като приятел в блога ми, защото отговаряте за клас клас "Интелигентнички". Точно с такива хора и жени ппедпочитам да осъществявам интелектуалните си писмовни сношения.
Честито Рождество Христово с една съветска народна песен:

Москва, Калуга, Лос Анжелось,
обединились в один колхоз!
цитирай
9. radostinalassa - Аз казах ,че те са произлезли от нас и са ни наследници. Тогава коя песен ще е подходяща ?
23.12.2017 09:36
изумявате ме, наистина. как ще са изчерпани руските ресурси, чувате ли се въобще. нали евреите се борят винаги за нещо, което го има. Та те са 60 % от тези на Земята. Огромна площ със съответно малко на брой население. но това население ще им се опре, бъдете сигурни.
Бъркате народа с евреите и поеврейчените.
путин няма да превърне Земята в пепел, защото ще превърне само една част от нея в пепел, и то тази в която той не се намира.
цитирай
10. planinitenabulgaria - Вашият комеентар ми напомни за една съветска народна песен:
23.12.2017 17:42
radostinalassa написа:
изумявате ме, наистина. как ще са изчерпани руските ресурси, чувате ли се въобще. нали евреите се борят винаги за нещо, което го има. Та те са 60 % от тези на Земята. Огромна площ със съответно малко на брой население. но това население ще им се опре, бъдете сигурни.
Бъркате народа с евреите и поеврейчените.
путин няма да превърне Земята в пепел, защото ще превърне само една част от нея в пепел, и то тази в която той не се намира.


Я тебя ебать?
Не будет, Маря Николаева,!
В твою пизду пропала бы
конница Чапаева!

Искам да Ви разкажа как протече животът на една друга политически ангажирана жена, която познавам. Тя така и не се ожени, дори остана девствена. Истинаата е, че много става, но е погрешна, в кратък период след запознаването си с кандидат да я тресне следва един сиктир. Сега имам отговор на поздрава ми към нея, като не пропуснах да я попитам как е с мъжете, протръгна ли й най-сетне. Отговорът й до мен бе почти във стихотворна форма, пиша го буквално, защото той е валиден за всички политиканстващи дами:

Един пръст да се намери
някой в гъзъ да ми турне
и на туй че съм довоолна,
ама нема...

Повече няма да отговарям на коментариите Ви, ще ги изтривам, защото ги считам като опит за политзапроституирване с мен, а аз съм политически неразвратен, кристално чист, както спрайт...
цитирай
11. nkf - Уважаеми Коста, ще взема косвено ...
28.12.2017 17:37
Уважаеми Коста, ще взема косвено отношение по един от въпросите, които си задал. Всъщност, ще направя уточнение. Трябва да знаеш, че лицето РУСТАМ /наричано масово тук в блога ПРОСТАМ/ НЕ Е ОТ Пазарджик, а е от Бургас и преподава нещо си в местното "елитно" училище за шофьори /известно и като "автото"/. По принцип учащите в това "училище" принадлежат към най-нисшите прослойки на обществото, но така си беше и преди "демокрацията": там учеха "перспективните" синове на работническата класа, които се готвеха да заемат почти номенклатурната длъжност "шофьор". Апропо, доколкото е известно -пак от блогови писания - простам се казва Свилен Цъгов и е бивш милиционер. Като с еима предвид кои, как и защо ставаха милиционери - злите помияри на "Б"КП, то сам си направи извод за (без)личността на този.
цитирай
12. planinitenabulgaria - Информацията, която имате е фалшива.
30.12.2017 22:44
nkf написа:
Уважаеми Коста, ще взема косвено отношение по един от въпросите, които си задал. Всъщност, ще направя уточнение. Трябва да знаеш, че лицето РУСТАМ /наричано масово тук в блога ПРОСТАМ/ НЕ Е ОТ Пазарджик, а е от Бургас и преподава нещо си в местното "елитно" училище за шофьори /известно и като "автото"/. По принцип учащите в това "училище" принадлежат към най-нисшите прослойки на обществото, но така си беше и преди "демокрацията": там учеха "перспективните" синове на работническата класа, които се готвеха да заемат почти номенклатурната длъжност "шофьор". Апропо, доколкото е известно -пак от блогови писания - простам се казва Свилен Цъгов и е бивш милиционер. Като с еима предвид кои, как и защо ставаха милиционери - злите помияри на "Б"КП, то сам си направи извод за (без)личността на този.


Аз като бивш професор в Центъра, заведущ Катедра "Култура" имам право с паролата ми клас 6А да тегля информация от архива. В този архив влиза само проверена информация. Щом е в архива има данни, че професорът полярник Пимпирев влиза в клас 35, а танцьорът Алфредо Торес - в клас 32, значи е така. И за Рустам инормацията е пълна, а оперативният работник, който му поставя задачите я актуализира всяка седмица.
цитирай
13. nkf - А! Фалшива? Ха, как фалшива бе, К...
31.12.2017 00:22
А! Фалшива? Ха, как фалшива бе, Коста? Нещата са си точно, както съм ги казал...
цитирай
14. leonleonovpom2 - Честита Нова Година!
01.01.2018 16:23
Между другото има фамилия Цъгови в Бургас С МалкоТърновска закваска е
И са здрави и верни партийни другари!
Дори и жените!
Няколко клана управляваха Бургас-Айтоски, Каблешковски и не на последно място-Малко Търновски А- и Карнобатски!
Тъй че Цъгов! Има място под Буртаското небе!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12182488
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031