Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2021 09:02 - Само за пушачи: 10-те храни, които изчистват никотина от тялото
Автор: patriciq1111 Категория: Забавление   
Прочетен: 365 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Само за пушачи: 10-те храни, които изчистват никотина от тялото  

  image loading...

 

 

Заслужавате поздравления, ако сте се отказали от пушенето, но това е само първата стъпка към възстановяването.

 

Вашето тяло се нуждае от помощ, за да се справи с натрупания никотин - и заедно с това и зависимостта от него. Никотинът е един от най-силните наркотици и най-трудно преодолимата зависимост. Ако решите да се отървете от лошия навик, бъдете подготвени за упорита борба. За да помогнат на пушачите (както бивши, така и настоящи), учените препоръчват въвеждането на зеленчуци и плодове, както и зърнени храни в диетата. И твърдят, че тази здравословна храна е основният помощник в борбата с никотина.

 

Броколи

Една от най-ценните храни са обикновените броколи. Съдържат висока концентрация на витамини В5 и С, които са отговорни за регулирането на много важни процеси в организма. Недостигът на тези витамини води до метаболитни нарушения. Консумирането на броколи подобрява метаболизма и предпазва белите дробове от токсини (броколито съдържа гена NRF2, който защитава белодробните клетки).

 

Портокали

Портокалите са най-разпространената цитрусова култура в света. Лекарите силно препоръчват да добавите тези плодове към диетата си, тъй като са мощен антиоксидант. А също и антидепресант: консумирането на портокали възстановява нивата на витамин С и намалява стреса и безпокойството, причинени от отказа от никотина.

 

Спанак

Спанакът е друга съкровищница на здравето, заедно с цитрусовите плодове. Най-вече е необходим на тези, които се отказват от пушенето. Съдържа фолиева киселина и витамин В9, които са най-добрите помощници за премахване на никотина от тялото. Витамин В9 помага за подобряване на съня, а фолиевата киселина се бори с абстиненцията от никотина.

 

Джинджифил

Джинджифилът може да помогне за облекчаване на много от нежеланите ефекти от тютюнопушенето. За максимален ефект трябва да консумирате джинджифила в суров вид. Той ще намали апетита за никотин, ще поддържа здравословното тегло, ще подобри метаболизма, а по този начин бързо ще премахне токсините от тялото.

 

Червена боровинка

Киселините, съдържащи се в червените боровинки, помагат за премахването на никотина от кръвта много по-бързо от другите органични елементи. Червените боровинки са богати на витамин С, с който те са напълно способни да се конкурират с портокалите и лимоните, тъй като всички пушачи трябва да се справят с дефицита на този витамин. Освен това червените боровинки повишават кръвната захар по същия начин, по който никотинът го прави, което го превръща в чудесен заместител на цигарите, когато се откажете от пушенето. Рецептата е много проста: 3 супени лъжици боровинки с половин лъжица захар.

 

Лимон

Лимоните са друг лоялен помощник в борбата за здраве. Известно е, че никотинът унищожава клетките и има изключително неблагоприятен ефект върху кожата. Негативните ефекти на никотина продължават поне още няколко дни, след като сте изпушили последната си цигара. Лимонената киселина и витамин С ще ви помогнат незабавно да започнете да се борите с нежеланите ефекти от тютюнопушенето.

 

Моркови

Като пушач редовно намалявате концентрацията на витамини А и С в тялото си през целия ден. Това води до разрушаване на нервните клетки, нарушено кръвообращение и мозъчна функция. Редовната консумация на сурови моркови ще помогне за възстановяването на витамини А, С и К и ще укрепи естествените защитни сили на организма.

 

Нар

Пушенето увеличава сърдечния ритъм, повишава кръвното налягане и намалява нивата на кислород в кръвта. За да противодействате на това, консумирайте нар или пресен сок от този плод. Освен всичко друго той помага и за увеличаване на броя на червените кръвни клетки.

 

Пшенични трици

Пушенето може да стесни кръвоносните съдове. За да възстановите еластичността им, използвайте пшенични трици. Те са незаменим източник на фибри, най-важните макро- и микроелементи, които са от съществено значение за човешкото тяло. Триците съдържат много витамин Е, който има положителен ефект върху сърдечносъдовата система. Семената на пшеницата също могат да намалят и риска от развитие на сърдечни заболявания при възрастни хора.

 

Маруля

Колкото повече маруля ядете, толкова по-малък е рискът от развитие на рак. Марулята е естествен източник на изотиоцианати и други антиоксиданти, които могат да помогнат за премахване на нежеланите негативни ефекти върху организма в резултат на продължителна употреба на никотин.

 

 




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: patriciq1111
Категория: Забавление
Прочетен: 12251332
Постинги: 8853
Коментари: 148
Гласове: 2529
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031