Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2017 16:01 - "РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ"
Автор: sekirata Категория: Поезия   
Прочетен: 483 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

"АКО НЕ МОЖЕШ ДА ГИ УБЕДИШ ОБЪРКАЙ ГИ"
АКЪЛ МОРЕ

НАШЕНЦИ В СТРАНСТВО ДА ЗНАЯТ,
ЧЕ НИЩО НЕ ЗНАЯТ!
ИВАН БАКАЛОВ-

"За българите в чужбина,които гледат откъслечно новини от България,търсят в интернет нещо за Отечеството,ще им кажа категорично:Да знаят,че нищо не знаят.Положението у нас е по зле отколкото изглежда.Нищо че сме в ЕС  и мнозина си въобразяват,че има растеж и България се развива-Икономика почти няма,население вече почти няма.Не селата, а цели градове са празни,строят им стадиони и тротоари по еврофондовете,а хората са заминали, нямат поминък.Който емигрант се връща за по седмица две и види София си мисли,че става все по добре,щото имало нови магазини и някоя нова сграда.Нашенците в странство четат добре манипулирани обслужващи вестници и сайтове.И гледат телевизии с коментари на обслужващи властта икономисти,които обясняват,че сме напред и нагоре.
Направо крият реалното положение.
Външните инвестиции са катастрофа,за 2016г. са 600 и нещо милиона евро.Външният дълг надмина 30% от БВП през 2016г..А БВП е 41млрд.-четири пъти по малък от този на Гърция, с нейната икономика в колапс.Така че емигрантите им е добре да са си там,само да не дават акъл,че тук сме черногледи.И после като замаяни да гласуват за Бойко".

Ето какво писа и СТЕФАН СЕВЕРИН -
"Това което трябваше да стане-стана!
За пореден път хората извън времето,
дето са бъхтили по 40-50 г.,
останаха с пръст в уста!
За пореден път с тях се изгавриха изборджийските герои-ГЕРБ и така наречените обединени патриоти.
А де факто-това са обединените лапачи на власт.
След като се тръшкаха заедно,че вминималната пенсия трябва да стане поне тристлева,патриотите Сидеров,Каракачанов и Симеонов отстъпиха на Герб и се прегърнаха с Бойко Борисов.Над 400 хиляди наивници с бели коси повярвахана бандитския цинизъм на тази четворица.Защото мизерията ги е довела до скотски живот и никакви сносни разумни решения.Една значителна част от нашето общество  умишлено е опростачвано през тези 27 години,за да може да виреят алчните посредственици,за които съдбата на България е толкова важна, колкото на Гвинея Бисау...Сега следват театрални тръшкания, познати банални заклинания в името на България,братя,Родината е в тежко състояние...ЗАТОВА----
Депутатските заплати се вдигат с над хиляда лева,
а на ситите сиромаси с 35 лева!
Какви времена-България да я въртят на пръста си посредствени хора ...."


"РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ" -
кой го беше казал,а?
image

image

image
Еднопосочен билет за Коледа-

15 000 нашенци се очакват
да излязат в странство!
image
Българските работници в Англия-
image

Българи от Виена -протестират-
капка в морето!
image

Чикаго, споменаван често с престъпността в града, е и дом на най-много българи в Америка. Има ли в действителност опасност за тях?

image
 И българите в Северна Америка протестират.Мирните протести  в Торонто, Чикаго и Сан Франциско...и какво..нищо?! Геноцид на българите,това е планът на.... и засега действа почти 100%!!!!
image
Аз съм българче....от странство. Имам ново семейство,нови приятели,нови обичаи...
image

Българите не емигрират, те се евакуират! Видими резултати от ГЕРБ: 2015 г. с рекорд по бг емиграция
image
Госпожо, Бъчварова!
АЗ съм български емигрант.
Преди 15 години влязох през
ГПП на съответната държава с Паспорт в ръка.
image
Освен него ми провериха и душата.

Публикувано на 06.10.2016 в България
Никой не ме е настанявал, изхранвал, интегрирал за сметка на държавата или обществото! Никой за нищо не ми е плащал наготово освен, ако не е било свързано с работата ми! Не са ми давали земя, нито къща! Но пък знаете ли – видях мои сънародници с 2 висши образования да ги екстрадират с черен печат и без право да напускат България за 5 години! Само защото са ги хванали да работят на черно. И то не по тяхна вина. Работодателите искаха да спестят някой лев от държавата!
Говоря 5 езика, госпожо, и в страната, в която живея за мен нямаше проблем за интеграция. Избрах страна най-близко до моята като: култура, начин на живот и забележете Религия! Някак си не съм чула 3 милиона мои сънародници да са емигрирали в ОАЕ. Нито съм чула 3 млн. българи в странство да се държат непристойно и да срамят Отечеството си!
Нито пък да са само мъже навън.
Сравнението Ви с нас: 3 млн. българи, пръснати по света и това което влиза в Европа е меко казано цинично! Нямате куража да признаете, че ние бягаме от Вас и без война! Имайте куража и достойнството обаче да не ни сравнявате госпожо! Нито да споменавате имената ни.
Ние сме различни.
И най-малко Вие имате моралното право да говорите, че българските емигранти и днешните ,,бежанци „са едно и също нещо!
И се молете за деня!
В, който всички ние може да решим да си дойдем У Дома.
България не е Ваша!
P.S. И моите родители, госпожо са наследници на Велики българи явно.
Виж за Вашите не съм сигурна от къде са!
image image
Virginia Vladislavova, Facebook

image

А аз предварително знаех,усещах накъде духа вятъра,но не този на промяната, а напротив-вятър на глада и мизерията, на смъртта,на поредни "урагани,тайфуни..." в България,но виждах и виждам ...ОПРОСТАЧВАНЕ НА БЪЛГАРИТЕ,които най малкото трябваше да се сетят защо бавят покачването на газ и ел.ток преди време,чакаха да седнат в креслата си новите избранници на народа демек - СЪЩИТЕ, СТАРИТЕ .....!
А българите в чужбина изглежда не ги касае,
а са и в затъмнение.
И един пример,заради него се навих
да пусна този си пост.Родителка на бивш мой ученик
ме срещна на пазара в Плевен.Аз си купих три скумрии-замразени,приятелката и извади 50лв. -цели и пет човека я чакахме на опашката да намери портфейла си в претъпканите чанти с продукти,да отдели 50-те лв. от еврото в портфейла си -
/"да ги размахвам ли тези си 50 лева" ми кряка/
та да чакаме,да я видим как се  е натоварила с много продукти,колко пари има- наши и валута! Тази жена до нея, която се заяде с мене, след моята забележка, която по късно се сетих че е родителка на един мой бивш ученик -хулиган започна с ругатни и обиди по мен и българките, които сме останали в България,дето ревем и сме черногледи....
Цитирам:
"Да ама аз съм в чужбина и няма и да се върна,мисли му ти тук,даскалке! Ха да те видя с твоята пенсия.Не се научихте какво да правите,ха сега мрете тук. Я се виж...."

Пожелах и да не стига моето тегло и доходи,пенсия,но да не стига и моята външност и физика добри за годините ми при този живот,който водя. И да не забравя,че камъкът все пак си тежи на мястото и че не е застрахована в чужбина като е. Навсякъде стават едни....особено с   българите,българките.
Всъщност и двете бяха омумляни,
с шлифери и полуплешиви,
но доста по млади от мен.
Та думата ми бе,че за никъде не сме-
НАЦИЯТА,НАРОДЪТ НИ ИЗПРОСТЯ СЪВСЕМ ОТ ТОВА КОЕТО ЯДЕ,ПИЕ,ДИША И.Т.Н. От това ли само?!

Та това е . Това бе целта на управляващите-
Прост,болен народ,бедна държава,а те
вечните -ЦАРЕТЕ,ФЕОДАЛИТЕ!
С имунитет.


ГОРКО НА ЖИВИТЕ МЛАДИ ОСТАНАЛИ У НАС И СЕГАШНИТЕ МАЛКИ ДЕЦА,БЕБЕТА!
А НАШИТЕ ЕМИГРАНТИ? ТЯХНОТО Е ПО КЪСНО.

https://www.youtube.com/watch?v=sWp7qlD1qGg

А.Х.Т.sekirata




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sekirata
Категория: Поезия
Прочетен: 5311215
Постинги: 6085
Коментари: 3244
Гласове: 28820
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930